„БОИНГ“ ВНАСЯТ ПОПРАВКИ В СВОИТЕ САМОЛЕТИ „737 МАКС“

Автор: 5Gmedia , 14:38, 28 март 2019

Американската компания "Боинг" прави промените в своите самолети "737 Макс" в опит да възстанови доверието след две самолетни катастрофи, при които загинаха общо 346 души, съобщават световните агенции.

През последните пет месеца „Боинг“  внесе промени в спорни системи за контрол, свързани с двете фатални катастрофи. Но все още не е сигурно кога самолетите, които бяха заземени по света този месец, ще бъдат допуснати да летят.

Следователите все още не са определили причината за произшествията.

Като част от промените Боинг ще инсталира допълнителна система за предупреждение на всички 737 Max самолети.

Нито един от самолетите, експлоатирани от Lion Air в Индонезия и Ethiopian Airlines, които са участвали в фаталните катастрофи, не са имали системи за предупреждение, които са предназначени да предупреждават пилотите, когато сензорите произвеждат противоречиви показания, предава Би Би Си.

„Боинг“ обяви, че авиокомпаниите вече няма да бъдат таксувани допълнително за тази система за безопасност, която ще бъде инсталирана. Нововъведенията също така ще дадат на пилотите повече възможности да заобиколят системата за контрол на полетите, обвинявана за разбиването на двата самолета съответно през октомври миналата година и по-рано този месец. Освен това ще бъде подобрено обучението на екипажите, за да познават по-добре начина на функционирането на системата.

В брифинг пред журналисти от „Боинг“ обявиха, че подобренията не са признание, че въпросната система е причини за катастрофите.

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 3

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
3 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%