THE SUN: ПРЕМИЕРЪТ БОРИС ДЖОНСЪН ЩЕ ЗАТВОРИ КРЪЧМИТЕ И РЕСТОРАНТИТЕ В СЕВЕРНА АНГЛИЯ

Автор: 5 GmediA 08:17, 8 октомври 2020
Източник: 5GMedia

Британският премиер Борис Джонсън ще нареди от понеделник да бъдат затворени кръчмите и ресторантите в голяма част от Северна Англия, включително в Манчестър и Ливърпул, в опит да бъдат потушени огнища на COVID-19 там, съобщи The Sun в сряда.

Великобритания, която вече е дала най-много жертви на инфекцията в Европа и претърпя най-тежкото икономическо свиване от всяка водеща държава, е отчитала над 14 000 нови случая на коронавирус на ден през последните два дни.

The Sun отбелязва, че гостилниците ще бъдат затворени, но училищата, офисите и магазините ще останат отворени.

Британското министерство на финансите пък финализира нов пакет от мерки за подкрепа на засегнатата от пандемията индустрия и на хотелиерството, съобщи Financial Times късно в сряда.

Докладваните планове на Джонсън следват съобщението на Шотландия, че всички кръчми в Глазгоу и Единбург трябва да затворят за 16 дни от петък при последната вълна от ограничения срещу COVID-19.

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън заяви, че ще осигури допълнителни 40 милиона паунда (52 милиона долара) за подкрепа на засегнатия бизнес.

Джонсън вероятно ще се сблъска с ожесточена съпротива от депутатите в собствената си партия. Много собственици на бизнес, ориентирани към потребителите, предупреждават, че няма да оцелеят, ако бъдат принудени да затворят отново след блокирането в цялата страна по-рано тази година.

Джонсън също ще пусне опростен тристепенен код за локално заключване, съобщи The Sun.

Зоните в ниво 1 ще продължат с настоящите мерки за социално дистанциране, докато зоните в ниво 2 ще имат забрана за смесване на домакинствата. Най-силно засегнатите райони в ниво 3 ще трябва да затворят ресторантите и кръчмите.

 

Източник: Ройтерс, превод 5GMedia

Последни новини

Общо гласували: 18

Анкета

БИХТЕ ЛИ СИ ПОСТАВИЛИ ВАКСИНА СРЕЩУ COVID-19?
Не
10 гласували / 55.56%
Да, категорично
6 гласували / 33.33%
Все още не съм решил(а)
2 гласували / 11.11%