СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА КЪМ ЕВРОДЕПУТАТИТЕ: БЪЛГАРИЯ ИЗОБЩО НЕ ВИ ИНТЕРЕСУВА, НА НАШ ГРЪБ ИНТРИГАНТСТВАТЕ, ЗАЩОТО ТАКА РАБОТИТЕ В ЕВРОПАРЛАМЕНТА

Автор: 5 GmediA 12:08, 9 октомври 2020

Топ журналистката Соня Колтуклиева с няколко въпроса към европейските депутати:

Задочно ще задам няколко въпроса към евродепутатите, гласували резолюцията за България:

1.Задължително ли е да има осъдени за корупция по високите етажи на властта, ако няма доказателства, годни за съда?! Защо такова изискване се поставя само към страните-членки от Централна и Източна Европа? Няма такива претенции към Италия, Франция, Испания, Германия, Нидерландия, Гърция, Австрия, Португалия ... Искате да повярваме, че в тези държави няма корупция по високите етажи на властта ли?! Защо не беше вкарана в затвора цялата еврокомисия, начело с Жак Сантер, която беше детронирана с обвинения за корупция?

2. Когато се говори за “независимост на съдебната система” се има предвид единствено независимостта от изпълнителната власт и управляващата партия. Но не се отчита (не)зависимостта й от партийни и корпоративни влияния. Не се има предвид и (не)зависимостта на магистратите от финикийските знаци. Това е забранена зона. Нали така?!

Разбирам, че за вас няма проблем президентски съветник да притежава и да предостави на заинтересован бизнесмен непубликувано решение на върховен съд. Това как се вмества в разбирането ви за “върховенство на закона”?

3. Какво става, когато в злоупотреби с фондове на ЕС в България участват консултанти и фирми от недосегаемите големи държави-членки? Няма проблем, нали?! Мерси. Така си и знаех. Не е ли злоупотреба с парите на европейските данъкоплатци вашите огромни заплати, представителни разходи, командировъчни, пенсионни схеми?

4. Защо евродепутатите и еврочиновниците не реагират с друго, освен с: “това е вътрешен проблем на България”, когато български граждани и организации се обръщат за съдействие? Знам десетки такива случаи. Помощта по конкретни казуси е много по-важна от резолюциите с общи приказки. Така мисля аз.

5. Свободата на медиите включва ли разпостранителите на фалшиви новини, според вас?

6. Кога за последен път прочетохте или потърсихте да видите нещо за България? Има ли изобщо тя значение за Вас? Не. На неин гръб мерите партийни мишци и правите евро-интриги, защото така работите в ЕП.

7. Когато говорите за напрежение между институциите, но отхвърляте предложенията за включване в резолюцията на точка за българския президент Радев, произнесъл историческата фраза: “Вярвам повече на Васил Божков, отколкото на неговите обвинители”, вие разгаряте война. Обясни ли ви някой кой е Васил Божков? Гангстер, госпожи и господа. Който обяви, че е подкупвал висши държавници, нарече президента Радев “фигурант” и обясни как праща свои щурмоваци в подкрепа на протестите.

8. Знаете ли, че вносителят на резолюцията Радан Кънев беше коалиционен партньор на ГЕРБ и АБВ ( отломка от БСП )? Тогава имаше ли корупция или нямаше?!

Известени ли сте за прословутата фраза на Радан Кънев за “историческия компромис”, довела до тържество на бившия главен прокурор Цацаров, сринал доверието в прокуратурата до рекордно ниско равнище и предизвикал многобройни протести под мотото: “За европейско правосъдие”?

9. Знаете ли, че вносителят на резолюцията Елена Йончева води лична война с премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов? Чухте ли, че нейните избиратели снеха политическото си доверие от нея? Знаете ли, че тя се ползва с имунитет срещу разследванията на прокуратурата, докато “обикновени” граждани и журналисти са подложени на тормоз и гонения, заради критики и разкрития за силните на деня? Помогна ли тя поне на един свой колега журналист? Не. Само си присвоява техни разследвания за свои. Наред с “върховенство на закона” трябва да има и “върховенство на морала”.

10. Утре ще си спомняте ли още за резолюцията, която гласувахте днес? И за европейските граждани на тази европейска държава?

Аз, Соня Колтуклиева, ревностен защитник на основополагащите принципи на ЕС, ви презирам. Заради старите рани, които отворихте, без да ви пука за националните травми на българския народ. За противопоставянето на българи срещу българи, което предизвикахте. За защитата на малцинства и групи, за които нямате никаква реална представа. За наглостта да обругавате една малка страна...защото можете да си го позволите.

Последни новини

Общо гласували: 25

Анкета

ЩЕ СЪОБРАЗИТЕ ЛИ ЛЯТНАТА СИ ПОЧИВКА С ИЗБОРИТЕ НА 11 ЮЛИ?
Да, задължително ще гласувам
22 гласували / 88%
Категорично не, вече имам планове?
2 гласували / 8%
Все още не знам
1 гласували / 4%