СЛЕД ЗЛОПОЛУЧНАТА РЕЗОЛЮЦИЯ НА ЕП КОРНЕЛИЯ НИНОВА ИСКА ЕВРОДЕПУТАТИТЕ ОТ БСП ДА СЕ ОТЧИТАТ ПРЕД РЪКОВОДСТВОТО ВСЕКИ МЕСЕЦ

Автор: 5 GmediA 12:13, 12 октомври 2020
Източник: Фейсбук страница на Корнелия Нинова

В декларация на НС на БСП се казва: “Отсега нататък избраните от социалистическата партия евродепутати следва всеки първи вторник от месеца да присъстват на заседанието на Изпълнителното бюро. На него те трябва да представят отчет за свършеното през изминалия месец и план за работа, който да се одобри и съгласува с ИБ – текстове за резолюции, планирани проекти, мероприятия (конференции, семинари, обучения), инициативи, дейности, важни гласувания, официални връзки с други групи и организации. Провежданата политиката следва да е в унисон с националната политика на БСП и да е тясно координирана и одобрявана от ръководните органи на партията."

Велислава Дърева, ярка представителка на вътрешната опозиция, ненамерила място в ръководните органи на БСП,  остро нападна председателката на партията: “За сведение на Корнелия Нинова!

Правилник за дейността на Европейския парламент

Член 2 : Независимост на мандата

В съответствие с член 6, параграф 1 от Акта от 20 септември 1976 г. и с член 2, параграф 1 и член 3, параграф 1 от Устава на членовете на Европейския парламент членовете на Европейския парламент упражняват мандата си свободно и независимо, не могат да бъдат обвързвани с каквито и да било инструкции и не могат да поемат задължителен мандат.”

Маруся Любчева, бивш евродепутат от БСП пояснява: “Всеки депутат има определена степен на свобода на мнение. Не бих казала, че депутатите са напълно независими, все пак те участват във всяка институция като представители на своята политическа структура, което означава, че  споделят  идеите и принципите й и действията им преминават през тях.  Но имат право и на различия. Нима  когато представители на БСП гласуваха за Гл. прокурор не се проявиха тези различия? И не само там. Тогава имаше ли вендета? Затова  ЕП, както и всички парламенти, са представители на гражданите  и защитата на гражданските права се преплита с политическите идеи, принципи и отговорности на политическата група, от която те са част. Всичко е въпрос на баланс и на приоритет. И това е част от  принципите  на демокрацията. Моралът е друга категория.”

.... Напрежението в редиците на БСП ескалира и по всякакви поводи се разменят гневни и нападателни реплики межди привържениците на вътрешната опозиция и защитниците на Корнелия Нинова.

Последни новини

Общо гласували: 25

Анкета

ЩЕ СЪОБРАЗИТЕ ЛИ ЛЯТНАТА СИ ПОЧИВКА С ИЗБОРИТЕ НА 11 ЮЛИ?
Да, задължително ще гласувам
22 гласували / 88%
Категорично не, вече имам планове?
2 гласували / 8%
Все още не знам
1 гласували / 4%