КАКВО ТРЯБВА ДА ИЗТРИЕМ ОТ ПРОФИЛА СИ ВЪВ ФЕЙСБУК?

Автор: 5 GmediA 15:31, 13 октомври 2020

Фейсбук е сила и определено притежава власт над хората. Но всички знаем, че трябва да се внимава с властта. Знаем също, че има информация, която не е хубаво да споделяме, като например домашния ни адрес или къде точно учим или пък работим.

Около социалната мрежа често се заформят скандали, които карат много хора да се замислят за ролята, която тази социална мрежа играе в живота им. Мнозина са разтревожени за неприкосновеността да личните си данни и решават да изтрият своите профили.

Но ако все пак не искате да изтривате профилите си, а просто да се погрижите за сигурността на личните си данни в мрежата, то просто изтрийте следните 12 неща от профила си:

1. Рожден ден - датата ви на раждане е сред най-важните парчета от пъзела, който включва също името ви и вашия адрес, а от там някой може да получи лесен достъп до банковата ви сметка.

2. Телефонен номер - В най-добрия случай може да ви звънне някой таен обожател. В най-лошия? Измамник или зловещ преследвач.

3. Повечето от “приятелите” ви - учени са доказали, че можем да имаме не повече от 150 стабилни приятелства с група от хора. Ето защо е добре да изчистите листа с приятелите, с които дори не се поздравявате на улицата.

4. Снимки на децата ви - най-важният въпрос е - каква информация за себе си биха искали да виждат децата ни в социалните мрежи, когато самите те пораснат и започнат да ги използват? Ние не е трябвало да се притесняваме за това, но сегашните поколения трябва да се замислят.

5. Къде ходят на училище децата ви - не бива да давате достъп до такава информация на непознати. Сами се досещате какви биха могли да са рисковете.

6. Достъп до местоположението ви  - също се досещате за причините

7. Мениджърът ви - това е абослютна класика. Общуването във Фейсбук трябва да бъде по-неангажиращо. Ето защо не е хубаво шефът ти да има достъп до всичко, което публикуваш на стената си. Хубаво е да има разграничение между личния и професионален живот.

8. Спрете да се отбелязвате - тагването от различни локации може да даде прекалено много информация за вашето местонахождение, особено ако е от домашния ви адрес - така издавате точното място, на което живеете.

9. Къде и кога ще ходите на почивка - това е добре дошло за всички крадци и недоброжелатели.

10. Любовния ви статус - ако искате да отпразнувате новата си любов, не го правете във Фейсбук. Нещата може и да не потръгнат, а смяната от Обвързан в Необвързан е достатъчно ужасна сама по себе си.

11. Детайли за дебитни и кредитни карти - това НИКОГА не е добра идея да се споделя.

12. Снимки на самолетни билети - да, може да искате да се похвалите къде отивате на почивка, но някой може да сканира кода на билета ви и да получи важна информация за вас и вашия полет.

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%