КОБРАТА – ЦВЕТЪТ НА КОЖАТА НЯМА АБСОЛЮТНО НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ

Автор: 5 GmediA 12:51, 16 октомври 2020

Звездата ни в тежката категория на професионалния бокс Кубрат Пулев се защити от обвиненията в расизъм, които му бяха отправени заради шега по адрес на Антъни Джошуа по време на пресконференция в София. Двамата боксьори ще се изправят на 12 декември в Лондон в мач за световните титли, чийто притежател е Джошуа, а Пулев се явява като задължителен претендент на пояса във версия IBF.

Българинът изброяваше качествата на Джошуа, когато подхвърли, че "тенът му е по-добър". Това беше възприето като нападка на расистка основа. Пулев беше принуден заради този шум да публикува изявление, в което внася яснота, че не е и никога не е проявявал дискриминация заради етнически и религизни различия. 

“Bсеки от нас се ражда на тази земя с равни права, като абсолютно никакво значение няма цветът на кожата. Никога и по никакъв повод не бих си позволил проява на неуважение към човешко същество на расова, етническа или религиозна основа… Аз имам сред приятелите си хора – представители на различни раси и етноси. Всички те са страхотни и достойни личности и мои много добри приятели от дълги години, които уважавам и обичам…

...Затова, ако някой се е почувствал засегнат от думите ми, нека се опита да разбере, какво точно исках да кажа и в какъв смисъл и, ако не може да ме разбере, да приеме искрените ми извинения.

Използвам възможността да честитя рождения ден на Джошуа, който е днес (б.р. вчера) и да му пожелая много щастие и здраве, което в наши дни е по-ценно от всякога!". 

Българинът все пак говори за неща около мача с Джошуа, който ще е третата му възможност да стъпи на световния връх. През 2014 г. той загуби от Владимир Кличко, а след това имаше уговорен мач с Джошуа, но се отказа заради контузия. 

"През цялото време настояваха да бъдат домакини. Господ затова е най-великият, защото виждате как завърта нещата, така че толкова от домакинството няма да има такъв ефект, защото няма да има публика или ще е много, много оскъдна. Дали ще е в лондонска зала или в българска - не смятам, че толкова има роля. Силно вярвам в собствените си сили и не смятам, че публиката има толкова влияние", заяви Пулев.

 

Тагнато в: бокс , Кубрат Пулев

Последни новини

Общо гласували: 49

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ВЪВЕЖДАНЕТО НА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ МАСКИ НА ОТКРИТО В БЪЛГАРИЯ?
Да
37 гласували / 75.51%
Не
12 гласували / 24.49%