ФРЕНСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ МАКРОН: УЧИТЕЛЯТ БЕШЕ УБИТ, ЗАЩОТО ПРЕПОДАВАШЕ СВОБОДА НА ИЗРАЗЯВАНЕ

Автор: 5 GmediA 09:49, 17 октомври 2020
Източник: БГНЕС архив

Френският президент Еманюел Макрон нарече обезглавяването на учителя в Париж снощи "ислямистка терористична атака". Престъплението бе извършено в парижкото предградие Конфлан-Сент-Онорин  и по първоначални данни е заради показана на учениците карикатура на пророка Мохамед. Френската полиция застреля нападателя минути след убийството.

Терористът, извършил акта, е 18-годишен руски гражданин, роден в Москва, предаде Дойче веле с позоваване на BFM TV. Припомняме, нападателят беше застрелян от полицията. По случая са задържани четирима негови роднини, едният от които е непълнолетен.

Името на жертвата все още не е съобщено.

"Те няма да спечелят... Ще действаме", заяви държавният глава на Франция. В Париж в момента тече процесът за ислямистката атака срещу редакцията на вестник "Шарли ебдо" от 2015 година. Това е вестникът, публикувал карикатури с пророка Мохамед.

Атаката е извършена с нож около 17 ч френско време в близост до училище в северозападното предградие. Нападателят е бил застрелян при опит да бъде задържан. Подробности за неговата самоличност досега не са съобщени.

Последни новини

Общо гласували: 7

Анкета

СЪГЛАСНИ ЛИ СТЕ С ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, ЧЕ БЮДЖЕТЪТ ЗА 2021 Г. Е ЛОШ, ЗАЩОТО СЕ ДАВАТ ПОВЕЧЕ ПАРИ ЗА ПЕНСИИ И ПОМОЩИ?
Не
4 гласували / 57.14%
Да
3 гласували / 42.86%
Не мога да преценя
0 гласували / 0%