АВСТРИЯ ИЗМЕНЯ МЕРКИТЕ ЗА ПРИСТИГАЩИ ОТ БЪЛГАРИЯ – ИЗИСКВАТ ОТРИЦАТЕЛЕН PCR ЗА ИДВАЩИТЕ ОТ 16 НАШИ ОБЛАСТИ

Автор: 5 GmediA 10:14, 17 октомври 2020
Източник: Боян Грозев

Министерството на европейските и международните въпроси на Австрия въвежда мерки за пристигащите от 16 области на България, а не както досега – за влизащите от цялата ни страна. Мерките влизат в сила от днес, 17 октомври.

Според нова заповед на австрийския министър по социалните въпроси, здравеопазването, грижите, и защитата на потребителите, влизането в Австрия от 16 български региона - Благоевград, Бургас, Добрич, Габрово, Ямбол, Кърджали, Монтана, Пловдив, Разград, Шумен, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище и Варна ще се осъществява както и до момента - с изискване за предварително направен отрицателен PCR тест не по-стар от 72 часа от момента на влизане в Австрия или 10-дневна карантина. Тя може да бъде прекъсната с отрицателен PCR тест на място в рамките на 48-часа.

За пристигащите от другите български области не се изисква PCR тест или 10-дневна карантина.

Министерството на европейските и международните въпроси на Австрия е уведомило страната ни с нота за промяната в мерките.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни във Виена на следните телефони +43 1 505 31 13; +43 1 505 64 44 и на имейл embassy.vienna@mfa.bg

Последни новини

Общо гласували: 7

Анкета

СЪГЛАСНИ ЛИ СТЕ С ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, ЧЕ БЮДЖЕТЪТ ЗА 2021 Г. Е ЛОШ, ЗАЩОТО СЕ ДАВАТ ПОВЕЧЕ ПАРИ ЗА ПЕНСИИ И ПОМОЩИ?
Не
4 гласували / 57.14%
Да
3 гласували / 42.86%
Не мога да преценя
0 гласували / 0%