ЛИДЕРЪТ НА ВМРО-ДПМНЕ: НЕ ВЯРВАМ БЪЛГАРИЯ ДА СПРЕ МАКЕДОНИЯ ПО ПЪТЯ КЪМ ЕС

Автор: 5 GmediA 12:19, 18 октомври 2020
Източник: DW

Не вярвам, че България ще спре интеграцията на Северна Македония в ЕС. Това заяви лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицковски, цитиран от МКД. Той коментира актуалните спорове между властите на двете държави от последния месец.

Наред с критиките си към управляващите в Скопие, той повдигна въпроса за нов договор между Северна Македония и България, който изисквал съседката ни да направи промени в конституцията си. Това не е отречено от българска страна, а от македонска се мълчи, недоумява той.

Странно е, че никой от българска страна не е отрекъл това. Как стигнахме до това положение, е вече друг въпрос. Кои са политиците, които ни доведоха дотам днес да се страхуваме за нашата европейска перспектива. Това е въпрос, който заслужава открит разговор на лидерска среща и след този разговор да излезем и да предложим решение или да кажем най-сетне, че не можем да се разберем помежду си и тогава ще трябва да търсим друг път, каза Мицковски.

Припомняме, че президентът Стево Пендаровски по-рано отрече за такива български искания и изрази задоволство от работата на съвместната комисия.

По-рано вицепемиерът Никола Димитров изрази надежда, че разбирателство ще бъде постигнато, но отново настоя на правото на самоопределение в ЕС.

Последни новини

Общо гласували: 7

Анкета

СЪГЛАСНИ ЛИ СТЕ С ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, ЧЕ БЮДЖЕТЪТ ЗА 2021 Г. Е ЛОШ, ЗАЩОТО СЕ ДАВАТ ПОВЕЧЕ ПАРИ ЗА ПЕНСИИ И ПОМОЩИ?
Не
4 гласували / 57.14%
Да
3 гласували / 42.86%
Не мога да преценя
0 гласували / 0%