ЖИТЕЛИ НА ГОРУБЛЯНЕ ГОТВЯТ БЛОКАДА НА ЦАРИГРАДСКО ШОСЕ ДНЕС

Автор: 5 GmediA 12:38, 18 октомври 2020
Източник: БГНЕС архив

Жителите на Горубляне излизат днес на протест с искане за инфраструктурни промени. Началният час на протестната акция е 16:00 часа, а мястото - на кръстовището на бул. "Цариградско шосе" и ул. "Павел Красов". Очаква се да блокират движението в района. Намеренията им са да спират преминаването на автомобили по "Цариградско шосе" всяка неделя, съобщи БНР.

Част от исканията са да се изгради велоалея и тротоар по протежението на булевард "Самоковско шосе" до Южната дъга на Околовръстното, както и изграждане на детска площадка, обясни един от организаторите на протеста Янита Тарабанова по БНР. Тя разкри, че протестът се готви да блокира "Цариградско шосе".

"Ако няма блокада, всъщност няма да ни обърнат внимание, ще затваряме всяка неделя "Цариградско шосе", докато не видим стартирането ня строителството на пенсионерския клуб, на велоалеи и тротоар по "Самоковско шосе". Настояваме и за издаване заповед за ПУП на воден парк "Искър".

Булевард "Цариградско шосе" ще остане блокиран поне за час, добави Тарабанова. Протестът днес е обявен до 20:00 часа.

За предстоящото спиране на движението бе съобщено и на антиправителствения протест вчера, информира Дневник. Един от активистите на инициативния комитет "Горубляне" Иван Димитров допусна, че протестиращите ще тръгнат пеша по булеварда, за да се включат по-късно в протеста на пл. "Независимост".

Последни новини

Общо гласували: 7

Анкета

СЪГЛАСНИ ЛИ СТЕ С ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, ЧЕ БЮДЖЕТЪТ ЗА 2021 Г. Е ЛОШ, ЗАЩОТО СЕ ДАВАТ ПОВЕЧЕ ПАРИ ЗА ПЕНСИИ И ПОМОЩИ?
Не
4 гласували / 57.14%
Да
3 гласували / 42.86%
Не мога да преценя
0 гласували / 0%