ВИЦЕПРЕМИЕРЪТ КАРАКАЧАНОВ ЗА 5GMEDIA: ГЕН. МУТАФЧИЙСКИ Е ПРЕДУПРЕДИЛ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ В НЕДЕЛЯ ЗА ЗАРАЗЕНИЯ С КОВИД ГЕН. ДИМИТЪР ПЕТРОВ

Автор: 5 GmediA 16:42, 20 октомври 2020
Източник: Президентство

Току що пред 5GMedia вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов каза следното: „В петък бяхме почти целия ден на тържеството на ВВС. Там разговаряхме аз, президентът, началникът на Генералния щаб и началникът на ВВС, както и много други хора… В неделя ми се обади ген. Мутафчийски, началник на ВМА, който ми каза, че в събота началникът на ВВС ген. Димитър Петров се е почувствал зле, отишъл е във ВМА, направили са му тест за КОВИД-19 и той се е оказал положителен. Ген. Мутафчийски ми каза, че ще предупреди за това президента и премиера, както и началника на Генералния щаб“.

Вицепремиерът Каракачанов рано сутринта днес си е направил PCR тест във ВМА, който се е оказал отрицателен. Но в четвъртък тестът ще бъде повторен отново.

5GMedia се свърза с ген. Мутафчийски, председател на НОЩ и го попита дали в неделя е информирал президента за това, че началникът на ВВС не се чувства добре и пробата му за КОВИД е позитивна.

Ген. Мутафчийски отговори така: „Аз съм лекар и военен. При цялото ми уважение към вас, няма да ви отговоря. Само ще ви кажа, че всеки, който трябваше, беше информиран по надлежния ред“.

С което ген. Мутафчийски нито потвърди, нито отрече, че е информирал президента за случая с началника на ВВС.

Най-вероятно президентът е бил информиран и въпреки това нито си е направил тест, нито е отменил визитата си в Естония, а е тръгнал с около 30 човека за събитие с неособено голяма важност за България и за Европа.

…..

 

Междувременно , след запитване от 5GMedia и други медии, прессекретариатът на президентството отрече президентът да е знаел, че е общувал със заразен от КОВИД, макар това да се твърди в официално съобщение на президента на Естония.

Ето какво отговориха на нашето запитване от президентството:

Президентът Румен Радев няма контакт с лице с установен към конкретния момент положителен резултат от тест за коронавирус. По време на посещението на държавния глава в Талин на българската делегация не е налагана карантина. Още на първия ден от пристигането на българската делегация в Талин на президента Румен Радев е направен тест за коронавирус, който е отрицателен.

Последни новини

Общо гласували: 10

Анкета

ВАКСИНИРАХТЕ ЛИ СЕ СРЕЩУ COVID-19?
Не и няма да го направя
7 гласували / 70%
Да
2 гласували / 20%
Все още не, но ще се ваксинирам
1 гласували / 10%