ГЕН.РУСЕВ, КОЙТО МИНАЛИЯ ПЕТЪК Е БИЛ В КОНТАКТ С ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, Е ПРИЕТ ВЪВ ВМА, ЗАРАЗЕН Е С КОРОНАВИРУС

Автор: 5 GmediA 16:12, 23 октомври 2020
Източник: БГНЕС, архив

Kомандирът на "Граф Игнатиево" бригаден генерал Николай Русев е приет във ВМА със сериозни симптоми на коронавирус, съобщават от "24 часа".

Ген. Русев е съпруг на журналистката от bTV Габриела Наплатанова, която отразяваше злополучното посещение на президента Радев в Талин, прекъснато по настояване на президента на Естония.

Във ВМА се лекува ген. Димитър Петров - началник на ВВС, за когото се разбра, че е заразен с коронавирус след тържествата на Военно-въздушните сили в петък.

"В петък вечерта в резиденция "Лозенец", заедно с още стотина военни и с президента Румен Радев, празнуваха няколко часа и никой не носеше маска", казва присъствал на коктейла пред “Tribune”.

Както първи съобщи сайтът 5Gmedia, след разговори с вицепремиера Каракачанов и ген. Мутафчийски, в неделя всички участници в тържествата в чест на ВВС са били надлежно уведомени, че ген. Петров, с когото са били в контакт в петък, в събота е приет по спешност за лечение от коронавирус.

Вчера от Министерството на отбраната официално потвърдиха, че “всички контактни на ген. Димитър Петров са уведомени, че може да са се заразили с вируса от него”.

Ген.Русев и съпругата му е трябвало да се самоизолират. Обаче, Габриела Наплатанова е заминала за Талин заедно с оператор на БТВ. Не е ясно дали 33-мата членове на делегацията, придружаваща президента Радев, са си направили тестове и кой от тях е носител на вируса  COVID. 

Президентът Радев и съпругата му също е трябвало да се самоизолират, след като в неделя са били уведомени за заразяването на ген. Петров.

5Gmedia преди 3 дни изпрати до президентството имейл с молба да бъдат предоставени имената на членовете на делегацията и актедититранитр журналисти, които са пътували с президента Радев до Естония. Но отговор не е получен.

Последни новини

Общо гласували: 15

Анкета

БИХТЕ ЛИ СИ ПОСТАВИЛИ ВАКСИНА СРЕЩУ COVID-19?
Не
8 гласували / 53.33%
Да, категорично
5 гласували / 33.33%
Все още не съм решил(а)
2 гласували / 13.33%