ДПС СИЛНО ВЪЗМУТЕНО ОТ ГРЕШКАТА НА КАННА РАЧЕВА ОТ БТВ, ОПЛАКВА СЕ В БЕЮКСЕЛ, ТЪРСИ ЗАЩИТА ЗА ДОГАН

Автор: 5 GmediA 17:34, 23 октомври 2020

ДПС публикува позиция срещу бТВ заради лапсус на журналистката Канна Рачева. По време на включване във вечерните новини в сряда Рачева казва, че е пред “сградата на ВСС на ул. “Екзарх Йосиф”, където утре в 9 ч. и 30 мин. ще започне обсъждането на искането на Съюза на съдиите за предсрочното освобождаване на Ахмед Доган”. Дискусията във Висшия съдебен съвет беше по искане за процедура за предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев. Рачева казва грешно име - това на почетния председател на ДПС, Ахмед Доган.

Публикуваме позицията на ДПС по въпроса:

"Днес информирахме за скандалната "грешка" на журналист от бТВ европейските институции. Позицията ни е получена от Вера Йоурова, заместник-председател на ЕК по Ценности и прозрачност, Дидие Рейндерс-член на Европейската комисия, отговарящ за правосъдие, Дачиан Чолош-Председател на Групата "Обнови Европа" в Европейския парламент, София ин'т Велд-евродепутат от "Обнови Европа”, председател на Групата за наблюдение на демокрацията, принципите на правовата държава и основните права на ЕП и координатор на групата "Обнови Европа" за Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи, Рамона Стругариу-евродепутат от Групата "Обнови Европа", член на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на ЕП, докладчик за "Обнови Европа" по резолюцията относно принципите на правовата държава и основните права в България, Ханс Ван Баален-Президент на партията АЛДЕ".

“Нямам какво да кажа. Дори не разбрах, че съм направила лапсус”, каза за Свободна Европа Канна Рачева.

След позицията на ДПС bTV се извини на почетния председател на партията Ахмед Доган за грешката, допусната от журналистката Канна Рачева. 

От bTV определят гафа й като "неволна, човешка грешка на езика". И поднасят извиненията си на почетния председател на ДПС, отхвърляйки "всякакви твърдения за преднамереност".

Последни новини

Общо гласували: 15

Анкета

БИХТЕ ЛИ СИ ПОСТАВИЛИ ВАКСИНА СРЕЩУ COVID-19?
Не
8 гласували / 53.33%
Да, категорично
5 гласували / 33.33%
Все още не съм решил(а)
2 гласували / 13.33%