РЕСТОРАНТ НА SINGAPORE AIRLINES: ЖАДНИ ЗА ПОЛЕТИ ПАСАЖЕРИ ПЛАЩАТ СТОТИЦИ ДОЛАРИ, ЗА ДА ХАПНАТ В ЗАЗЕМЕНИ САМОЛЕТИ

Автор: 5 GmediA 12:03, 27 октомври 2020

Повече от 400 посетители се регистрираха в събота (24 октомври) на летище Чанги и преминаха през обичайните проверки за сигурност, преди да обядват на борда на самолетите на Singapore Airlines.

Жадните за пътувания хора вечеряха и гледаха филми на борда на два паркирани самолета на Singapore Airlines, които изненадващо бяха превърнати в ресторанти, съобщава Сhannel News Аsia.

Тъй като авиационната индустрия е в дълбока криза поради пандемията от коронавирус, авиокомпаниите са се насочили към алтернативни начини за набиране на пари, от предлагане на „полети до никъде“ до обиколки на самолети.

Сингапурският превозвач, който съкрати хиляди работни места и заземи почти всичките си самолети тази година, предложи на пътниците възможността да вечерят на борда на два A380 – най-големият пътнически самолет в света.

"Храната е невероятна, по-добра е от тази, която сервират по време на полета", каза Джоу Тай Тай Ди, 17-годишен студент, пред AFP, хапвайки пилешкото с пикантен пържен патладжан и ориз.

Някои от пасажерите се настаниха за дрямка, докато чакаха да им сервират ястията, докато други гледаха филми на развлекателните системи на облегалките.

Около половината от местата в самолетите останаха празни, в съответствие с насоките за социално дистанциране.

Калвин Тео, 29-годишен държавен служител и любител на пътуванията със самолет, плати 321 сингапурски долара (236 щатски долара), за да му бъде сервирано шестстепенно меню в бизнес класа, казвайки, че пропуска да лети и се надява да пресъздаде опита.

„Разбира се, усещането за действително летене ще бъде по-добро, защото има вълнение да отидеш на нова дестинация, да изследваш нова дестинация и въпреки че не можем да го направим сега поради COVID-19, това е добър заместител за сега , за да пресъздаде усещането за полет на дълги разстояния “, каза той пред AФП.

Най-скъпият вариант за хранене е от 642 сингапурски долара и е меню от осем ястия в първа класа , докато най-евтиното хапване е само 53 сингапурски долара и се състои от тристепенно хранене в икономична класа.

Ограничен брой посетители също са успели да обиколят двуетажния самолет и да си направят селфита с пилоти в пилотската кабина.

Последни новини

Общо гласували: 51

Анкета

БИХТЕ ЛИ СИ ПОСТАВИЛИ ВАКСИНА СРЕЩУ COVID-19?
Да, категорично
38 гласували / 74.51%
Не
10 гласували / 19.61%
Все още не съм решил(а)
3 гласували / 5.88%