РЕСТОРАНТИТЕ И ПИТЕЙНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ В СОФИЯ ЩЕ РАБОТЯТ ДО 23.30 ЧАСА

Автор: 5 GmediA 16:36, 30 октомври 2020
Източник: БТА
ℹ️ Заведенията за хранене и питейните заведения в София ще работят до 23.30 ч съгласно заповедта на министъра на здравеопазването (12 ноември).
✅ Предложението за ограничаване на работното време на всички заведения идва от браншовите организации. Проверките на полицията и столичната здравна инспекция миналата нощ установиха работещи нощни заведения и опити да се заобикалят въведените ограничения.
Проверките продължават и през следващите дни, а заповедта за ограничаване на работното време влиза в сила от 1 ноември с решение на софийския оперативен щаб.
Целта е с допълнителен контрол и дисциплина браншът да продължи да работи, а затворени остават само местата, на които дистанцията е невъзможна.
✅За вчера в София са регистрирани 1048 нови случая на заразени с COVID-19. Тревожен е фактът, че нараства броят на хоспитализираните - от 449 на 28 октомври на 532-а на 30 октомври. Увеличават се и пациентите, които се нуждаят от интензивно лечение.
Затова, отново призовавам всички, да спазваме мерките.
✅Да носим маска на закрити обществени пространства, в това число в градския транспорт и в магазините, в които пазарувате. ✅Да спазваме дистанция от поне 1,5 м винаги, когато е възможно, включително и навън. Да мием ръцете си с вода и сапун. Правилата не са трудни, но намаляват в пъти вероятността от заразяване.
🙏Само заедно можем да намалим темпа на заразяване и така да дадем възможност лекарите ни да лекуват болните ефективно.
✅ Проверките на екипите на общината, полицията и здравната инспекция продължават. За последните 7 дни са съставили 260 предупредителни протокола, 75 акта за нарушения на Закона за здравето и са проверени 820 граждани, с наложена карантина.
 
Това съобщи във Фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова.

Последни новини

Общо гласували: 51

Анкета

БИХТЕ ЛИ СИ ПОСТАВИЛИ ВАКСИНА СРЕЩУ COVID-19?
Да, категорично
38 гласували / 74.51%
Не
10 гласували / 19.61%
Все още не съм решил(а)
3 гласували / 5.88%