144 ЖЕРТВИ С КОРОНАВИРУС В БЕЛГИЯ ЗА 24 ЧАСА

Автор: 5 GmediA 09:37, 31 октомври 2020
Източник: БГНЕС архив

Белгийският премиер Александър Де Кроо обяви въвеждането на нова строга карантина в страната заради влошената ситуация с коронавируса, предаде АП. Броят на регистрираните случаи на коронавирус в Белгия се е увеличил с 20 056 души през последните 24 часа, за да достигне общо 412 314, показват данни от националния институт за обществено здраве Sciensano.

Междувременно броят на жертвите на COVID-19 в страната се повиши със 144 до 11 452.    

Сега в Белгия всички магазини ще бъдат затворени, с изключение на хранителните, хората ще бъдат задължени да работят на "дистанционно", където е възможно, а учениците ще останат на почивка поне до средата на ноември. Освен това в затворени стаи ще бъде разрешено да се приемат не повече от един гост на семейство, на открито - не повече от четирима души, не повече от 15 души могат да присъстват на погребението. Трансграничните пътувания също не са обезкуражени за гражданите.

Министърът на здравеопазването на кралството Франк Ванденбрук добави, че част от пациентите с коронавирус се изпращат на лечение в съседни щати поради претоварването на здравната система и липсата на легла. В заключение министърът заяви, че мобилизацията на всички лица с медицинско образование - студенти, пенсионери и учители - е започнала в Белгия.

"Призоваваме за мобилизиране на всички, които могат да допринесат за борбата срещу COVID-19 и да имат необходимото образование", каза Ванденбрук.

Последни новини

Общо гласували: 15

Анкета

БИХТЕ ЛИ СИ ПОСТАВИЛИ ВАКСИНА СРЕЩУ COVID-19?
Не
8 гласували / 53.33%
Да, категорично
5 гласували / 33.33%
Все още не съм решил(а)
2 гласували / 13.33%