ТУРСКИ МЛАДЕЖИ ПОРУГАХА ЦЪРКВА ВЪВ ВИЕНА

Автор: 5 GmediA 12:33, 31 октомври 2020
Източник: Боян Грозев

Около 50 младежи от турски произход нападнаха в четвъртък католическата църква „Св. Антоний Падуански“ в австрийската столица, съобщи местният в. „Курир“, цитиран от ТАСС. По данни на австрийското издание, по време на нападението младежите скандирали „Аллах акбар“ като ритали пейките в църквата и стените на изповедалнята. Действията им са били запечатани на камерите за наблюдение.

Отбелязва се, че енориашите и духовенството не са пострадали. Извикали полиция, но нападателите успели да избягат.

"Ще защитим християнската общност с всички сили. Веднага инструктирах генералния комисар по обществената сигурност да уведомява всички полицейски участъци за текущи събития и да засили контрола върху публичното пространство ", коментира инцидентът австрийският вътрешен министър Карл Нехамър.

Канцлерът Себастиан Курц от своя страна заяви, че австрийските власти ще направят всичко възможно, за да защитят християнските църкви и ще продължат да се борят срещу "политическия ислям".

По-рано беше съобщено, че на 29 октомври, близо до църквата Нотр Дам в Ница, мъж с нож е нападнал хора, крещейки ислямски религиозни лозунги. Полицията го е задържала. Трима души станаха жертва на нападението, включително християнски свещеник. Една от жертвите е обезглавена. Броят на ранените не е посочен. Случаят се води от антитерористичния комитет на френската прокуратура.

Последни новини

Общо гласували: 51

Анкета

БИХТЕ ЛИ СИ ПОСТАВИЛИ ВАКСИНА СРЕЩУ COVID-19?
Да, категорично
38 гласували / 74.51%
Не
10 гласували / 19.61%
Все още не съм решил(а)
3 гласували / 5.88%