ТУРИСТ ПАДНА В ГРАНД КАНЬОН ДОКАТО ПРАВЕШЕ СНИМКИ И ЗАГИНА

Автор: 5 GmediA 14:55, 30 март 2019
Източник: GettyImages

Тялото на хонгконгски турист, загинал в опит да направи перфектната снимка на Гранд Каньон бе открито. Мъжът, част от туристическа група, падна в „Игъл Пойнт“ близо до „Скайуалк“ - стъклен мост с форма на подкова, който излиза над стената на каньона. Изпратен бе хеликоптер, който взе останките от дъното на каньона на 305 метра дълбочина. Около дузина туристи умират всяка година при атракцията, два трети от тях - от падане над ръба.

Неидентифицираният човек от Хонг Конг се паднал в четвъртък сутринта в резервата Хуалапай, заяви говорителят на туристическата компания Grand Canyon West Дейвид Лайбовиц. Службата за национални паркове и местната медицинска служба потвърждават причината за смъртта. Смята се, че жертвата е била на 50 години, въпреки че името все още не е съобщено.

Това е вторият смъртен случай, съобщин от служители на парка саом тази седмица. Властите се опитват да идентифицират и тялото на друг човек, открит във вторник вечер на юг от село Гранд Каньон.

Националният парк Гранд Каньон привлича около 6,4 милиона посетители всяка година, което го прави една от най-популярните туристически дестинации в САЩ.

Последни новини

Общо гласували: 94

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПОРЕДНИТЕ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ЗА ПАРЛАМЕНТ?
Да
86 гласували / 91.49%
Не
7 гласували / 7.45%
Все още не съм решил(а)
1 гласували / 1.06%