„СОВА ХАРИС“: ДОВЕРИЕТО КЪМ СЛАВИ ТРИФОНОВ СПАДА, ГЕРБ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ МУ „ДОНОР“ НА ГЛАСОВЕ

Автор: 5 GmediA 11:40, 10 ноември 2020
Източник: БГНЕС

Хаос и напрежение в обществото - това показва проучване на "Сова Харис" по поръчка на "Tруд". Хората вече не искат предсрочни избори, но отказват да гласуват или не знаят за кого.

"Имаме непосредствен пример от това, което се случи в САЩ. Ковид заразата е изиграла изключителна роля там. Хората над 65 г. са допринесли най-много за победата на Байдън. Борисов се справи много добре при първата вълна. Когато имахме по 20 случая, се взеха сериозни мерки, сега създадохме основа за широко дифузно разпространение", каза директорът на "Сова Харис" Васил Тончев в ефира на "България сутрин".

По думите му нещата сега изглеждат много по-неблагоприятно, а Ковид пандемията дава шанс на Борисов да се върне в по-добра кондиция пред избирателите, но сега ситуацията е много по-сложна.

"По чисто предизборни съображения той отпуска мерките. Попитали сме кои са най-влиятелните политици -  Борисов и Радев са на върха с доста близка дистанция. Ковид-19 ще има решаващо значение за изборите, важно е и как ще се развият протестите", добави Тончев.

Според него отношението към новите формации е твърде меко и от това да харесаш някого до това да гласуваш за него - има доста голяма дистанция.

"Трябва да се доказват още значително. Слави Трифонов е отишъл от 10 на 7 процента, той избра тактика на наблюдател на събитията. По отношение на Ковид-19 се отнася доста скептично, това не му помага в тази ситуация. Той привлича симпатизанти от целия политически спектър, ГЕРБ му е най-големият "донор" на гласове", отбеляза директорът на "Сова Харис" в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че при Мая Манолова основните привърженици са вляво от центъра, а убедително преизбирането на Корнелия Нинова начело на БСП не е дало възможност за разрастване на другите субекти в ляво.

"В момента политическото пространство е много раздробено. Пистата е открита за всички. Ако някоя от големите партии успее да изгради облика на победител, към нея тръгват много гласове. До този момент ГЕРБ и БСП не успяват да го направят", смята Васил Тончев.

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 4

Анкета

ТРЯБВА ЛИ ДА ИМА ИЗБОРИ 2 В 1 ПРЕЗ ЮНИ?
Да
4 гласували / 100%
Не
0 гласували / 0%
Не ме интересува
0 гласували / 0%