ЗУКЪРБЪРГ ПРИЗОВА ЗА АКТУАЛИЗИРАНЕ НА ИНТЕРНЕТ РЕГУЛАЦИИТЕ

Автор: 5Gmedia , 11:26, 31 март 2019

Шефът на социалната мрежа Фейсбук Марк Зукърбърг призова правителствата да играят “по-активна роля” в регулирането на интернет, като поиска повече страни да приемат версии на европейските правила, насочени към защита на неприкосновеността на потребителите, съобщава БГНЕС.

“Вярвам, че се нуждаем от по-активна роля за правителствата и регулаторите”, пише Зукърбърг в статия, публикувана в The Washington Post.

Зукърбърг твърди, че са необходими нови регламенти в четири области: вредно съдържание, защита на изборите, неприкосновеност на личния живот и преносимост на данните.

По отношение на защитата на неприкосновеността на личния живот на потребителите, Зукърбърг заяви, че ще подкрепи повече страни, които приемат правила в съответствие с общия регламент за защита на данните на Европейския съюз, който дава на регулаторите широки правомощия за санкциониране на организации, които не спазват високите стандарти на сигурност при обработката на лични данни.

“Правилата, регулиращи интернет, позволиха на едно поколение предприемачи да изградят услуги, които промениха света и създадоха много стойност в живота на хората”, пише Зукърбърг.

Последни новини

Общо гласували: 336

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ РАЗЧИСТВАНЕТО НА КРЪСТОВИЩАТА В СТРАНАТА ОТ ПАЛАТКИТЕ НА НЯКОИ ПРОТЕСТИРАЩИ?
Да
323 гласували / 96.13%
Не
13 гласували / 3.87%
Нямам отношение
0 гласували / 0%