МИНИСТЪР КРАЛЕВ: НЕ ПРИЕМАМ ТЕЗАТА, ЧЕ СТАДИОНИТЕ СА РАЗВЪДНИК НА ЗАРАЗАТА

Автор: 5 GmediA 12:35, 14 ноември 2020
Източник: bntnews.bg

Министърът на младежта и спорта -Красен Кралев, коментира актуалните събития в спортния сектор у нас и начинът, по който той се справя с тежката пандемия от коронавирус. Ето какво каза той в предаване по БНТ:

"Спортният сектор е един от най-засегнатите от пандемията, особено като става въпрос за международни състезания. Ситуацията е сериозна и тежка, но ние направихме всичко възможно българският спорт да бъде съхранен и запазен през това време. Първи затегнахме мерките и първи разхлабихме. Съхранихме бюджета на спортните федерации, за да може спестените средства да бъдат инвестирани в подготовката за нашите спортисти. Не приемам тезата, че стадионите са развъдник на заразата. Смятам, че в по-голямата си част мерките се спазват.”

"Трябва да има повече доверие в лекарите. Моят личен лекар реагира абсолютно адекватно и веднага установи заболяването. Това е причината да се справя бързо със заболяването", коментира Кралев, който беше сред заразените.

“Всяка държава е избрала своя път. Все още няма единен протокол за лечение на заболяването. Тази болест бе непозната. Сега в момента са по-ясни методите, с които да се справяме със заболяването. Виждаме, че лабораториите работят и се справят с диагностиката. Има много заболели, но има и много оздравели, което означава, че лекарите знаят как да се справят.”

"Част от футболните фенове не оправдаха доверието, което им гласувахме и се стигна до забрана за провеждане на състезания с публика. Феновете на тениса нямат нищо общо с футболните такива, сподели Кралев по повод разрешението да има публика на турнира "София оупън".

С над 15 милиона се увеличава бюджетът за спорт, а от тях 6,5 милиона ще отидат за финансиране за спортните клубове. Това е най-недофинансираната система в спорта", добави Кралев.

Тагнато в: Красен Кралев

Последни новини

Общо гласували: 66

Анкета

БИХТЕ ЛИ СИ ПОСТАВИЛИ ВАКСИНА СРЕЩУ COVID-19?
Да, категорично
44 гласували / 66.67%
Не
17 гласували / 25.76%
Все още не съм решил(а)
5 гласували / 7.58%