БЪЛГАРИТЕ СЪЩО МОГАТ ДА ПОЛУЧАТ БЕЗПЛАТНО КЪСЧЕ ЗЕМЯ ОТ РУСИЯ

Автор: 5Gmedia , 15:09, 31 март 2019

Вече не само гражданите на Русия, но и чужденци и хората без гражданство ще могат да получат парцел за ползване в Далечния изток на Русия, пише Russia Beyond.

В четвъртък (28 март) влязоха в сила поправки в закона за "далекоизточния хектар", според които не само руснаците, но и чужденците, а дори и хората без гражданство, ще могат да получат безплатно парче земя в Далечния изток. За да се възползвате от този проект, ще е достатъчно да станете участници в държавната програма за доброволно преселване в Русия на сънародници, живеещи в чужбина. Така отсега нататък мигрантите от чужбина могат да получат "далекоизточен хекар" за преселници от чужбина още преди преди регистрацията на гражданство.

Съответният документ бе одобрен от руския президент Владимир Путин през декември миналата година. През същия месец, на трето и последно четене, той получи подкрепа в Държавната дума.

Мярката е насочена към стабилизиране числеността на населението на територии от стратегическо значение за Русия. Първо, участниците в програмата ще получат земя за безвъзмездно ползване, а след това и руско гражданство.

Изпълнението на програмата за "далекоизточния хекар" започна през 2016 г., като към нея бяха отпуснати около 140 млн. хектара в Далекоизточния федерален окръг. Към февруари 2017 г. властите са получили 36 000 заявления за безплатно получаване на земя, от които са одобрени около 4800 души.

 

 

Последни новини

Общо гласували: 22

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
19 гласували / 86.36%
Не
2 гласували / 9.09%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 4.55%