ФИФА ПОИСКА ОТ ВАР ДА СИ ОПРАВЯТ ЛИНИИТЕ

Автор: 5 GmediA 13:56, 19 ноември 2020
Източник: premierleague.com

Международната футболна федерация (ФИФА) се е обърнала към технологичните компании, осигуряващи системата за видеоповторенията (VAR), с молба да подобрят услугата. Призивът е насочен с мисъл за най-спорните положения със засади, съобщиха от организацията.

В последните седмици често имаше спорове в двубои от големите европейски първенства дори и след намесата на VAR. ФИФА посочва, че ще предостави на компаниите серия случаи от мачове, като ще очаква насреща да получи решения за подобряване на работата на технологията.

Настоящата система, която включва използването на пунктирни линии, за да се определи дали играчът е в редовна позиция, е подложена на сериозни критики след поредица от противоречиви мнения в елитните клубни първенства в Европа.

В опит да подобри системата от ФИФА заявиха, че компаниите ще получат "набори от данни" за решения, въз основа на които трябва да представят възможни решения. От световната футболна централа също заявиха, че трима доставчици на технологии са изразили интерес към разработването на новите полуавтоматизирани технологии, за да подобрят процеса на преглед на случаите на засада.

"Целта на тази разработка е допълнително подобряване на алгоритмите на системите, базирани върху набори от данни от стотици различни случаи", заявиха от ръководния орган.

Линиите, използвани за демонстрация на пределната засада, в днешно време често оставят зрителите и дори експертите в объркване относно това, какво трябва да бъде правилното решение и ФИФА изрично се надява, че новата система може да осигури по-голяма яснота.

От Централата заявиха, че следващата фаза трябва да се проведе "възможно най-рано през следващата година" след забавяния, причинени от коронавирусната пандемия.

Групата продължава да работи и върху "VAR light", чиято цел е да създаде по-достъпни ВАР-системи за използване на по-ниски нива на спорта. Автономното тестване на по-икономичната технология беше проведено от Управляващия орган на европейския футбол на УЕФА, Азиатската футболна конфедерация и Френската футболна федерация, съобщи ФИФА.

Тагнато в: ВАР , ФИФА

Последни новини

Общо гласували: 2

Анкета

БИХТЕ ЛИ СИ ПОСТАВИЛИ ВАКСИНА СРЕЩУ COVID-19?
Не
2 гласували / 100%
Да, категорично
0 гласували / 0%
Все още не съм решил(а)
0 гласували / 0%