ХВАНАХА С ПОДКУП ИНСПЕКТОР ОТ ПОЖАРНАТА В ПЛЕВЕН

Автор: 5 GmediA 11:40, 21 ноември 2020
Източник: Прокуратура

Заловиха с подкуп инспектор от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Плевен. За ареста съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Подкупът е поискан, за да не извърши действия по служба - съставяне на задължително предписание за отстраняване на нарушение и съставяне на акт за нарушение във връзка със строителен обект, находящ се в гр.Плевен. Инспекторът настоявал, че при изграждането на жилищна сграда не са спазени противопожарни правила и норми за безопасност, което щяло да доведе до спирането строителните дейности до отстраняването на нарушенията. За да не уведоми Дирекция "Строителен контрол" за констатираното нарушение, инспекторът поискал сумата пари, при получаването на които е задържан.

При разследването са събрани достатъчно доказателства и мъжът е привлечен като обвиняем. Грозят го до шест години затвор и глоба.

Събират се доказателства и за предишни подобни прояви на същия служител по отношение на други лица и строителни обекти. Заради високата степен на обществена опасност подкупният служител е задържан за 72 часа. Предстои Окръжният съд в Плевен да реши въпроса за мярката му за неотклонение. Работата по случая продължава.

Последни новини

Общо гласували: 2

Анкета

БИХТЕ ЛИ СИ ПОСТАВИЛИ ВАКСИНА СРЕЩУ COVID-19?
Не
2 гласували / 100%
Да, категорично
0 гласували / 0%
Все още не съм решил(а)
0 гласували / 0%