УСТАНОВИХА РЕДИЦА ЗАВЕДЕНИЯ, КОИТО РАБОТЯТ В НАРУШЕНИЕ НА ВЕЧЕРНИЯ ЧАС В СТОЛИЦАТА

Автор: 5 GmediA 17:24, 21 ноември 2020
Източник: PxHere

Установиха редица нарушения на работното време в заведения в София.  Те са били констатирани при проверки на СДВР и столичната РЗИ след 23.30 часа снощи. При проверка на заведение край езерото Ариана персоналът първоначално не допуснал проверяващите и клиентите - над 200 души, останали вътре при затворени врати.

След като на една от тях й прилошало, екипът извършил проверка в обекта. Снети са обяснения от клиенти, а жената е откарана в болница. Управителят на обекта не е представил изисканите документи. Служителите на РЗИ са съставили акт, отправено е и предупреждение по Закона за МВР.

В работен режим е бил и обект на ул. "Христо Белчев" - с над 100 клиенти. И там персоналът часове наред е отказвал да допусне проверяващите и гостите на заведението са държани, без да могат да напуснат. Съставен е акт от РЗИ. Управителят е призован да даде обяснения, съставени са протоколи за предупреждение на персонала.

В частен клуб на ул. "Врабча" след 23.30 часа също е имало множество посетители. При проверката в заведението са намерени различни наркотични вещества. Четирима са задържани. И друго заведение на същата улица е работило след 23.30 ч. и отново е имало струпани множество посетители.

Тагнато в: нощни заведения

Последни новини

Общо гласували: 24

Анкета

БИХТЕ ЛИ СТАНАЛ ДОБРОВОЛЕЦ В КОВИД ОТДЕЛЕНИЕ?
Не
23 гласували / 95.83%
Да, ако съм изкарал коронавирус
1 гласували / 4.17%
Вече работих/работя като доброволец в такова отделение
0 гласували / 0%