ВИЦЕПРЕМИЕРЪТ КАРАКАЧАНОВ: НЕ Е НОРМАЛНО БЪЛГАРИЯ ДА ПОДКРЕПЯ СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ, А ТЕ ДА НИ ЗАБИВАТ НОЖ В ГЪРБА

Автор: 5 GmediA 10:28, 22 ноември 2020

Скопие няма желание въпросите да бъдат решавани. Това заяви пред БиТиВи вицепремиерът Красимир Каракачанов. Според него македонците си мислели, че могат да хитруват и да ни забиват нож в гърба. Македонските правителства, които управляват страната от първия ден на нейното съществуване, не са нормални, изтъкна той.

Защо не? В края на краищата той е един от малкото политици в Македония, които не са използвали груби коментари срещу България. Така Каракачанов отговори на въпрос дали би нарекъл Зоран Заев "приятел". Той каза, че познава проявите на сегашния премиер на Северна Македония и преди политическата му кариера.

Близо 30 години България винаги, когато прави нещо добро, не се чува нито една дума от македонски медии или политици да каже едно благодаря, подчерта вицепремиерът. Той смята, че тонът в македонското общество се дирижира от медиите.

Каракачанов защити и Ангел Джамбазки, който поливаше с вода протестиращи пред централата на ВМРО. Той бил добро момче и защитавал частната собственост. "Ангел Джамбазки не е хвърлял пиратки. В момента, в който Ангел пуска маркуча, тълпата се пръска. Но дотогава е счупен прозореца в централата. Ангел Джамбазки е доброволец във ВМА от 21 дена. Някой предпочитат да го изкарат лош. Не е хулиган. Той е добро момче, което помага на хората, но защитава собственост на партията, на която е зам.-председател. ВМРО не е певческо дружество, ако някой ни нападне, отговаряме. Някои от тези мирни хора бяха видимо пияни!", коментира случая Каракачанов.

Последни новини

Общо гласували: 51

Анкета

БИХТЕ ЛИ СИ ПОСТАВИЛИ ВАКСИНА СРЕЩУ COVID-19?
Да, категорично
38 гласували / 74.51%
Не
10 гласували / 19.61%
Все още не съм решил(а)
3 гласували / 5.88%