АПИ ПРЕДУПРЕЖДАВА: НЕ ТРЪГВАЙТЕ С АВТОМОБИЛИ, КОИТО НЕ СА ПОДГОТВЕНИ ЗА ЗИМНИ УСЛОВИЯ

Автор: 5 GmediA 14:48, 29 ноември 2020
Източник: БГНЕС архив

През нощта и утре - 30 ноември, се очаква понижение на температурите, а в Северна и Западна България метеорологичната прогноза е за силен вятър и дъжд, който ще преминава в сняг. Шофьорите, на които предстои пътуване, да тръгват със зимни гуми, да карат внимателно, да спазват дистанция и да не правят резки маневри - апелира Агенция "Пътна инфраструктура".

Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника. От АПИ уверяват, че областните пътни управления следели метеорологичните прогнози по райони и щели да предприемат обработка на пътищата.

В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще участват около 3000 снегопочистващи машини - снегорини, техника за разпръскване на пясък и т. н. По опорните пунктове има инертни материали - сол, пясък, калциев двухлорид за обработка на настилките.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

Тагнато в: сняг , зима

Последни новини

Общо гласували: 8

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ УПРАВЛЕНСКА КОАЛИЦИЯ МЕЖДУ „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“ И БСП?
Не ме интересува
4 гласували / 50%
Не
4 гласували / 50%
Да
0 гласували / 0%