THE BEST ОТ ПЪРВОАПРИЛСКИТЕ ШЕГИ

Автор: 5 GmediA 15:51, 1 април 2019
Източник: transmedia.bg

Столичният площад „Гарибалди“ посрещна1 април с чисто нов пластмасов паметник премиера Бойко Борисов. В едната си ръка премиера държи ножица, а в другата – три книги, на една от които пише БКП. При приближаване до фигурата очите ѝ започват да светят в червено, а тя говори емблематични фрази на Борисов.

Оказа се, че новата придобивка на нашумелия площад е творба на скулптора Андрей Врабчев. "Исках да погледнем на на една бъдеща история. Може да даде една по-добра оценка на това, което правим днес дали то ще бъде запомнено и оценено по достойнство. Мястото не е случайно избрано, тъй като всичко, което правим е паметник. Това, което е направено тука ще остане за поколенията и ще бъде паметник на нашето време", каза авторът пред агенция БГНЕС.

Самият Борисов също сподели информация за появилия се паметник с анонс: "Честит първи април!"

Малко след 9.00 часа паметникът на Борисов беше демонтиран от площад "Гарибалди". Наблизо мигаха само светлините на полицейски автомобил.

Колегите от FrogNews публикуваха пространна дописка озаглавена:  „Главният прокурор Сотир Цацаров подаде оставка! Мотивите - само тук“. В „новината“ се казва, че оставката ще бъде гласувана в сряда и приета със сигуронст, тъй като Цацаров „е провел предварителни разговори с колегите си от прокурорската квота и тези от квотата на Пеевски“.

По-долу препечатваме „откъси“ от мотивите на главния прокурор за това решение:

„Не подавам оставка по „лични причини“ или заради „здравословно състояние“, както сме свикнали да чуваме. Проблемът е морален. Повече от шест години изпълнявам прищевките на Пеевски и компания. Не мога повече. Издължих се на Доган за подкрепата му при назначаването ми на поста – нито един милионер от ДПС не е проверяван за каквото й да било. Всички лица, които са поискали, са назначени на съответните постове в магистратурата, службите и в различни ведомства. Прикрих и контрабандата на цигари от „Булгартабак“. Прикривах истинските собственици на „Булгартабак“ и дадох възможност тютюнопроизводството да бъде ликвидирано, заради бизнеса на двама-трима босове от ДПС, които изкупуват продукцията и я препродават в чужбина.“

„Трудно взех решението, пише още в писмото. Знам, че прокуратурата е с най-ниско доверие от институциите. Знам че заслугата е главно моя. Нали аз назначих Иван Гешев първо за шеф на Специализираната прокуратура, а след това и за мой заместник. Давах си сметка до какво ще доведе това, но бях длъжен да го направя, защото никой друг не искаше да се захване с делото „КТБ“. Гешев не само се съгласи, но заяви, че може да вкара в ареста половин България, но ще се справи с поставената задача. А тя, както всички вече са наясно, е от най-високите етажи на политиката.“

„Давам си сметка и за срива на свободата на медиите. Намесвал съм се, за да бъдат отстранени журналисти като Сашо Диков, Люба Кулезич, Ана Цолова и др., както и да бъдат проверявани постоянно най-критичните медии към мен, политиците и властта. На най-гласовитите сме повдигнали обвинения. Наша е властта – правим го. Всеки на мое място би го направил, защото такъв е моделът. Не съм нито Васил Левски нито Христо Ботев – обикновен български магистрат съм. Издигнах се до този пост благодарение на моята упоритост и познаване на изискванията на българската политика. Левски и Ботев са едни наивници, които в днешните условия щяха да гният в ареста докато им се случи някоя злополука…“

„Има моменти в живота на човек, в които той си дава сметка, че освен пари и кариера, има и други ценности. С оттеглянето си от поста Главен прокурор, искам да потърся именно тези ценности. Знам, че тези признания, ще бъдат възприети като първоаприлска шега, но не мога да чакам повече. Корупцията наистина погубва тази страна. Затова реших, че поне веднъж в живота си човек трябва да постъпи почтено. Поне веднъж…“, завършва посланието на Сотир Цацаров публикувано от FrogNews, а те допълват, че очакват изявление на „представляващия ВСС Боян Магдалинчев, считан за един от най-доверените хора на Цацаров и Пеевски“. 

Последни новини

Общо гласували: 94

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПОРЕДНИТЕ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ЗА ПАРЛАМЕНТ?
Да
86 гласували / 91.49%
Не
7 гласували / 7.45%
Все още не съм решил(а)
1 гласували / 1.06%