ВЕЛИКДЕНСКА "ЖЪТВА" - ХОТЕЛИТЕ У НАС С ЦЕНИ ПО-ВИСОКИ ОТ ГЪРЦИЯ, ИТАЛИЯ И ДУБАЙ

Автор: 5 GmediA 16:23, 2 април 2019

Девет нощувки в Италия излизат по-евтино от три дни отмора във Велинград за Великден. Това показа проверка в сайтовете на туроператорски фирми, пише в. "България днес". Луксозните хотели у нас предлагат кратка СПА -ваканция за великденските празници на надути цени, докато екскурзиите в чужбина за празника масово излизат по-евтино.

Тридневно посещение на СПА хотел във Велинград ще струва на празнуващите 1064 лв. за двойна стая, за сравнение - девет дни обиколка из Италия с екскурзовод с включени храна и нощувки е 732 лв. Барселона и Френската ривиера струват по-скъпо - малко над 800 лв., но пътуването с автобус и обиколките са за цели десет дни.

В черноморските ни курорти, нощувката за Великден е на цени като нощувка в "Бурж ал Араб" в Дубай - три нощувки в хотел в Каварна излизат близо 1000 лв. Великден в Несебър стига до над 600 лв., докато за по-скъпите курорти като Слънчев бряг и Златни пясъци стигат зашеметяващи суми от над хиляда лева за три нощувки - от Разпети петък до Великден включително.

В същото време три нощувки с вечеря и закуска плюс празничен великденски обяд в Халкидики, Солун и на о. Тасос струват едва малко над 400 лв. В Кавала дори се предлагат оферти под 300 лв. за Великден. Сравними са цените на празнични нощувки у нас и при съседите само за хотели в планината. В Пирин и Рила тридневна почивка излиза малко над 350 лв.

Гърция се очаква отново да е топдестинация за българите по празниците, тъй като още отпреди два месеца офертите за хотели с пълно обслужване са с намаление.

За Великден очакванията са над половин милион българи да отидат на хотел или СПА почивка. Масово обаче, предпочитанията са за прекарване на празника в чужбина, най-вече при съседите - заради по-доброто обслужване и евтините цени.

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 9

Анкета

ТРЯБВА ЛИ ДА ИМА ИЗБОРИ 2 В 1 ПРЕЗ ЮНИ?
Да
8 гласували / 88.89%
Не
1 гласували / 11.11%
Не ме интересува
0 гласували / 0%