ЗА ФУТБОЛА, МЕДИЦИНАТА И ЕДНО МНОГО ДЪЛГО ПРИЯТЕЛСТВО

Автор: 5 GmediA 13:04, 25 декември 2020
Източник: МБАЛ „СВЕТА СОФИЯ“

На снимката виждате две познати лица. Те имат безброй общи истории за разказване, но на прага на новата 2021 година, ще ви разкажем накратко какво ги свързва така силно, толкова от отдавна.

1993 г. – Двамата адаши Христо Стоичков и д-р Христо Мазнейков се запознават в Барселона, точно след Олимпийските игри. И разбират, че истинските приятелства просто се раждат!

2014 г. – На благотворителен търг на ЦСКА се разпродават фланелки на световноизвестни футболисти като Меси, Бербатов и Христо Стоичков. Д-р Мазнейков наддава за фланелката на Христо Стоичков и я печели с най-високата постигната цена на търга. За събитието ортопед-травматологът разказва, че Меси може да е много ценен в Аржентина и по света, но у нас най-голям е Христо Стоичков. И така, на този важен благотворителен търг Христо Стоичков победил Меси.

2018 г. – Христо Стоичков става патрон на една от клиниките в новото крило на МБАЛ „Света София“ – Центъра за долекуване и продължително лечение. Заради вярата му в истинската медицина и в МБАЛ „Света София“, заради желанието му да помага и защото самият той многократно се е лекувал в болничния комплекс.

2020 г. – Д-р Христо Мазнейков и Христо Стоичков отново се срещат в МБАЛ „Света София“. Този път поводът е профилактиката на доброто здраве. Макар за малко, макар набързо, всяка секунда изглежда като че си говорят със сърцата си! „Където и да ходим по света, всички разпознават България все още заради Христо Стоичков. Това е истинската легенда! А ние искрено се радваме, че е приятел на болницата и че една от клиниките ни носи неговото име“, споделя д-р Мазнейков.

2021 г. – Вярваме, че най-доброто във всяка сфера на живота ни предстои през новата 2021 година! А ние ще бъдем тук, за да се грижим за вашето здраве и да ви разкажем всички вълнуващи новини от живота на нашето голямо семейство – екипа на МБАЛ „Света София“!

Последни новини

Общо гласували: 12

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
9 гласували / 75%
Не
2 гласували / 16.67%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 8.33%