ОТКРИХА ПОСЛЕДНАТА СЕСИЯ НА 44-ТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ. КАРАЯНЧЕВА: ДА ИЗБЯГВАМЕ ВНУШЕНИЯ ЗА МАНИПУЛАЦИЯ НА ВОТА

Автор: 5 GmediA 10:18, 13 януари 2021
Източник: БГНЕС

"Да избягваме внушения, че има опасност от манипулация на изборните резултати. Това само ще намали избирателната активност и ще постави под съмнение легитимността на всеки един от избраните в 45 Народното събрание. А най-големият губещ ще бъде българската демокрация". Това заяви председателят на парламента Цвета Караянчева в обръщението си за тържественото откриване на последната за 44-ото Народно събрание парламентарна сесия.

„През изтеклите 4 години станахме свидетели на някои редки, но безценни моменти на единство, като тържествата по повод на 140-та годишнина от подписването на Търновската Конституция. Станахме свидетели и на демонстративно опразвани депутатски банки, на остри сблъсъци, на взаимни обвинения. На колеги, които участват в заседанието с видеовръзки от болничните си легла. Видяхме и издигната срещу сградата на парламента бесилка. Нека никой от нас не се поддава на илюзията, че тази бесилка беше послание единствено към политическите му опоненти. Не! Тя беше доказателство, че всички можем да станем жертва на конфронтацията помежду ни, когато тази конфронтация е безпринципна, руши подпори и изгаря мостове“, заяви Караянчева пред депутатите.

Тя припомни, че скоро политическите партии ще влязат в предизборна кампания, но заради епидемичната обстановка тя няма да прилича на никоя друга досега. „Предстоят първите парламентарни избори, които ще бъдат организирани от правителство, в което ГЕРБ е големият коалиционен партньор. Някои политици и политически сили отсега започнаха атака срещу предстоящия вот“, смята Караянчева.

Председателят увери, че още през октомври е изпратила писма до европейските институции да изпратят наблюдатели, за да бъдат спокойни българските граждани за честността на вота.

ДПС: 2020 ГОДИНА ЩЕ ЗАПОМНИМ И С БЕЗРАЗБОРНОТО ХАРЧЕНЕ
ГЕРБ: ПРИЗОВАВАМЕ ПРЕЗИДЕНТЪТ ЧАС ПО-СКОРО ДА ОПРЕДЕЛИ ДАТА ЗА ИЗБОРИТЕ
БСП НАСТОЯВА ПАРЛАМЕНТЪТ ДА ПОТЪРСИ ОТЧЕТ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА
ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ: АКО ПАРТИИТЕ ЗАГЪРБЯТ ЕГОИЗМА СИ, ВСИЧКИ ЩЕ ЖИВЕЕМ В ЕДНА ПО-ДОБРА БЪЛГАРИЯ

Последни новини

Общо гласували: 2

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ УПРАВЛЕНСКА КОАЛИЦИЯ МЕЖДУ „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“ И БСП?
Не ме интересува
1 гласували / 50%
Не
1 гласували / 50%
Да
0 гласували / 0%