ОТНОВО УВЕЛИЧИХА ЗАПЛАТАТА НА ГАЛЯ ДИМИТРОВА, ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА НАП

Автор: 5 GmediA 17:04, 13 януари 2021
Източник: БГНЕС

Със свое решение правителството увеличи основната месечна заплата на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите (НАП) Галя Димитрова, считано от 01.01.2021 г., съобщиха от Министерски съвет.

Увеличението е свързано с повишаването на разходите за персонал в бюджетните организации за 2021 г. При формиране на основната месечна заплата е отчетен водещият принос на изпълнителния директор на приходната администрация за успешното изпълнение на основните стратегически и оперативни цели на НАП за 2020 г., свързани със събираемостта на приходите, доброволното изпълнение на задълженията и предоставяните електронни услуги. Взет е предвид и фактът, че с промените в Закона за хазарта (ДВ, бр. 69 от 2020 г.) на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите са възложени допълнителни правомощия и отговорности по прилагането на закона, свързани с осъществяване на държавен надзор в областта на хазарта и свързаните с хазарт дейности.

Основната заплата на шефката на НАП ще се вдигне за поредна година.  

В момента възнаграждението на Димитрова е 5500 лв. на месец без бонусите, което значи, че след покачването от 10% тя ще надмине 6000 лв.

В началото на 2020 година заплата на Галя Димитрова бе повишена до 5500 лева. Това се случи след като през 2019 г.  Комисията за защита на личните данни излезе с решение да глоби НАП с 5,1 млн. лв. заради пробива в информационните й регистри и теча на данни, от който пострадаха над 5 милиона българи, припомня „Банкер“. По време на скандала Димитрова беше платен отпуск, който не прекрати.

Именно заради постигнати резултати през 2019 година на служителите в НАП бяха раздадени над 30 милиона лева допълнителни възнаграждения през 2020 година. Материалното стимулиране е на фона на безпрецедентния теч на лични данни от там.

През лятото на 2020 година пък по бюджета на Министерството на финансите се отпуснаха 22 млн. лева, за да се осигурят средствата за увеличаване на възнагражденията на хората на „първа линия“ в борбата с епидемията в НАП и Агенция „Митници“. Мотивът беше "повишаване мотивацията на служителите, имащи пряко отношение към последствията от епидемичната криза".

Последни новини

Общо гласували: 102

Анкета

ЩЕ УСПЕЕ ЛИ ПАРТИЯТА НА СЛАВИ ТРИФОНОВ ДА СЪСТАВИ ПРАВИТЕЛСТВО?
Надявам се да успее
52 гласували / 50.98%
Не
44 гласували / 43.14%
Да
5 гласували / 4.9%