ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ГРУПАТА НА ГЕРБ: ИЗБОРИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРОВЕДАТ ПО ДЕЙСТВАЩИТЕ ПРАВИЛА

Автор: 5 GmediA 13:16, 17 януари 2021
Източник: БГНЕС архив

„Президентът можеше да проведе консултациите за изборите през октомври, когато парламентът обсъждаше промените в Изборния кодекс. Тогава той избра да наложи вето“, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова по бТВ. „Тези избори трябва да се проведат по действащите правила. Предизвикателството пред тяхното осъществяване е пандемията от коронавирус“, каза тя и добави, че са обсъждат мерки, за да могат да гласуват хората, които са карантинирани.

"Ние сме готови за избори, а ангажимент на президента е да се съобрази с възможното развитие на пандемията. Затова беше важно да се чуят здравните власти", допълни тя.

На въпрос кой ще бъде основният политически опонент на ГЕРБ на предстоящия вот, Дариткова отговори: „ГЕРБ ще представи своя програма и ще се бори за доверието на българските граждани. Не толерираме конфронтацията, особено в такъв сложен период“. Според нея страната се нуждае от отговорно поведение. Готови сме на дебат с всеки, който предложи разумна алтернатива, каза тя. „В такъв сложен период страната ни се нуждае от отговорно поведение. Ние ще защитаваме своята програма за следващите избори и ще дебатираме с всеки, който предложи алтернатива", каза още тя. "Вярвам, че ще постигнем такова ваксинационно покритие каквото има и в др страни-членки. Вярвам, че със следващите доставки ще постигнем това.

Законовата рамка е еднаква за всички, коментира още Дариткова. Попитана защо България в избрала масовата ваксинация да е с ваксината на АстраЗеника, тя заяви, че не е видяла още характеристиката на ваксината, но се доверява на експертите. "Това не е политическо, а медицинско решение. Спекулация е и не отговаря на действителността твърдението, че тя е избрана заради майката на евродепутата Ева Майдел", заяви Дариткова.

Последни новини

Общо гласували: 10

Анкета

ВАКСИНИРАХТЕ ЛИ СЕ СРЕЩУ COVID-19?
Не и няма да го направя
7 гласували / 70%
Да
2 гласували / 20%
Все още не, но ще се ваксинирам
1 гласували / 10%