ЛЪВОВЕТЕ СЕ КЛАСИРАХА БЕЗАПЕЛАЦИОННО ЗА ЕВРОВОЛЕЙ 2021

Автор: 5 GmediA 11:58, 18 януари 2021
Източник: БГНЕС

Българският национален отбор по волейбол се справи с лекота с Израел, побеждавайки с резултат 3:0 в последен мач от квалификационния турнир за Евро 2021. Първият гейм беше в полза на момчетата на Силвано Пранди, след 25:20, а вторият - 25:21. В третия гейм нещата бяха малко по-завързани, но резултатът все така убедителен - 25:23 България вече си беше осигурила участие на европейското, след като записа 3 поредни победи до момента в турнира. Така "лъвовете" изпълниха задачата, поставена им от президента на федерацията Любо Ганев, призовал ги за четири победи в четирите квалификационни мача.

България премери сили с домакините Израел и Австрия в рамките на две квалификации на израелска земя от 7 до 17 януари 2021 година. На Европейското първенство в Полша, Чехия, Естония и Финландия ще участват 24 държави. Освен четирите домакина и класиралите се по право, още осем тима от предишното издание, сега на  квалификациите участниците спориха за още 12 визи. За Евроволей 2021 ще се класират победителите в 7-те квалификационни групи, както и 5-те най-добри втори отбори.

Капитанът Цветан Соколов записа обръщение към българските фенове на волейбола след четирите победи в Израел и класирането на „лъвовете“ за Евроволей 2021.

„Много се надявам да сме зарадвали всички български фенове с класирането ни на европейското първенство 2021 и най-вече с играта, която показахме на квалификацията в Израел – каза Соколов. - Искам да ви пожелая за сте здрави, защото сме в такива времена, които са доста тежки и с малко радости в живота. Надявам се да сме ви зарадвали и да сме допринесли да бъдете щастливи, защото ние сме щастливи, че се класирахме за финалите. Ще продължаваме да работим в същия дух, за да мъжете да бъдете горди с нас.“

Последни новини

Общо гласували: 8

Анкета

ВАКСИНИРАХТЕ ЛИ СЕ СРЕЩУ COVID-19?
Не и няма да го направя
5 гласували / 62.5%
Да
2 гласували / 25%
Все още не, но ще се ваксинирам
1 гласували / 12.5%