ОТЛОЖИХА ДЕЛОТО СРЕЩУ КМЕТА НА БЛАГОЕВГРАД ЗАРАДИ АДВОКАТ С КОВИД

Автор: 5 GmediA 15:09, 18 януари 2021
Източник: Фейсбук

Върховният административен съд отложи отложи делото за предсрочно прекратяване на правомощията на кмета на Благоевград Румен Томов, съобщава БНТ. Съдебният състав уважи молбата, подадена от неговия адвокат Милана Кривачка, която преди дни беше изписана от болница и се възстановява след тежко прекарана коронавирусна инфекция.

В отпуск по болест от миналия четвъртък е и самият кмет Румен Томов. Той уведоми за това областния управител на Благоевград без да уточнява продължителността на отсъствието си по болест, предаде БНР.

Със заповед Томов назначи заместника си по финансовите и икономически въпроси Ясен Попвасилев да управлява временно общината, като ограничи правата му да уволнява служители и да налага дисциплинарни наказания.

Тепърва ще се уточнява датата и страните ще чакат призовки.

Припомняме, исканото отстраняване от поста на Румен Томов е зарази това, че той не е спазил законовите разпореждания да заличи в едномесечен срок в Търговския регистър фирмата си, както и да уведоми за това председателите на Общинския съвет и на Общинската избирателна комисия.

Томов беше избран за кмет на Благоевград през 2019 г. като независим кандидат, подкрепен от БСП.

Последни новини

Общо гласували: 8

Анкета

ВАКСИНИРАХТЕ ЛИ СЕ СРЕЩУ COVID-19?
Не и няма да го направя
5 гласували / 62.5%
Да
2 гласували / 25%
Все още не, но ще се ваксинирам
1 гласували / 12.5%