ХРИСТО ИВАНОВ СРЕЩУ АТАНАС АТАНАСОВ: НЯМА ДА ВЛИЗАМЕ В КОАЛИЦИИ С БСП, ДПС И ГЕРБ

Автор: 5 GmediA 11:24, 20 януари 2021
Източник: Свободна Европа

„Демократична България“ няма да се коалира с ГЕРБ, БСП и ДПС. Това заяви Христо Иванов, съпредседател на ДБ пред Би Ти Ви в сряда.

Думите му са по повод коментара на другия съпредседател на дясното обединение - Атанас Атанасов, който каза, че са възможни преговори с БСП, ако лявата формация подкрепи програмата на "Демократична България".

„Ние имаме списък с големи национални задачи, които трябва да бъдат изпълнени, а много неща, към които се стремим, изискват конституционно мнозинство“, каза още Иванов.

"Длъжни сме да дадем не просто констатации колко е трудно и каква е корупцията, трябва да дадем път, за да могат българските граждани да се надяват, че България може да се освободи от епохата "Борисов", епохата на омертата и корупцията. В името на това ние ще се обърнем към всеки народен представител", обясни той.

Припомняме, че вчера лидерът на социалистите Корнелия Нинова покани политически формации и неправителствени организации за разговори, за да направят общ фронт за честни избори и за паралелно на ЦИК преброяване на резултата от парламентарния вот на 4 април. Засега твърд отказ от тези разговори направи Слави Трифонов, лидер на "Има такъв народ".

Последни новини

Общо гласували: 8

Анкета

ВАКСИНИРАХТЕ ЛИ СЕ СРЕЩУ COVID-19?
Не и няма да го направя
5 гласували / 62.5%
Да
2 гласували / 25%
Все още не, но ще се ваксинирам
1 гласували / 12.5%