АСОЦИАЦИЯ "ЗДРАВЕ И ФИТНЕС": НАСТОЯВАМЕ СПОРТНИТЕ ЗАЛИ ДА ОТВОРЯТ ОТ 1 ФЕВРУАРИ

Автор: 5 GmediA 14:43, 21 януари 2021
Източник: Столица.бг

Дебадите за това кои мерки срещу коронавирусната пандемия у нас да отпаднат продължават. Засега е ясно, че големите ученици ще се върнат в класните стаи след 4 февруари. Първоначално премиерът обвърза тази дата и с отварянето на фитнесите - спортът вървял ръка за ръка.

"Ние не сме пряко обвързани с децата и тяхното училище, за да ни приравняват заедно с тях и да ни дават наставления за отваряне между 4 и 18 февруари, настояваме мерките да отпаднат от 31 януари, така че да можем от 1 февруари да започнем свободно работа", заяви пред БНТ Ива Арапкюлиева от Българска асоциация "Здраве и фитнес".

Подготовката на залите и уредите за отваряне на фитнесите отнема между седмица и 10 дни. В тази сфера работят около 60 000 души, които не получават никакви пари във всеки ден, в който залите не работят.

"Досега не съм чула за някой, който да е получил тези 24 лв. за хората, които работят в тази сфера, никой не е получил парите, а трябваше да се получат декември месец", заяви Ива Арапкюлиева.

Има отворени мерки за помощ, но само някои от хората в бизнеса са получили обезщетението от 10 000 лв. за средния бизнес.

"Истината е, че този бранш и на ресторантите плащат цената всички хора да бъдем здрави в България", заяви Ива Арапкюлиева, Българска асоциация "Здраве и фитнес".

Тагнато в: фитнес зали , Спорт

Последни новини

Общо гласували: 10

Анкета

ВАКСИНИРАХТЕ ЛИ СЕ СРЕЩУ COVID-19?
Не и няма да го направя
7 гласували / 70%
Да
2 гласували / 20%
Все още не, но ще се ваксинирам
1 гласували / 10%