ПРЕЗИДЕНТЪТ БАЙДЪН: ВСЕКИ, КОЙТО ПЪТУВА ЗА САЩ СЪС САМОЛЕТ, ДА СИ НАПРАВИ КОВИД ТЕСТ И ДА ОСТАНЕ ПОД КАРАНТИНА СЛЕД ПРИСТИГАНЕТО СИ

Автор: 5 GmediA 08:37, 22 януари 2021

Президентът на САЩ Джо Байдън подписа множество изпълнителни заповеди за засилване на борбата срещу пандемията от Ковид-19, която опустоши страната, предава ВВС.

Ваксинацията ще се ускори и тестовете ще се увеличат. Законодателството за извънредни ситуации ще се използва за увеличаване на производството на основни неща като маски.

Освен това американският президент разпореди всеки, който пътува за САЩ със самолет, да си направи тест за коронавирус преди да се качи на борда и да остане под карантина след пристигането си. "Заради новите варианти на ковид, за които научаваме, въвеждаме нова мярка за хората, пристигащи със самолет в САЩ от други страни", каза Байдън в реч, в която обяви плана на правителството си за борба с коронавируса. "В допълнение към носенето на маски, всеки, който идва в САЩ със самолет от друга страна, ще трябва да се изследва преди да се качи на самолета и да остане под карантина, когато пристигне в Америка", добави Байдън.

Борбата срещу вируса ще отнеме месеци, но Америка ще "преодолее това", ако хората се обединят, каза Байдън.

По отношение на общия брой смъртни случаи от коронавирус, САЩ са най-засегнатата държава с над 406 000 загубени живота, сочат данни на университета "Джон Хопкинс". Близо 24,5 милиона са заразени.

Последни новини

Общо гласували: 6

Анкета

ВАКСИНИРАХТЕ ЛИ СЕ СРЕЩУ COVID-19?
Не и няма да го направя
5 гласували / 83.33%
Да
1 гласували / 16.67%
Все още не, но ще се ваксинирам
0 гласували / 0%