ФРАНЦИЯ ИЗИСКВА ОТРИЦАТЕЛЕН PCR ТЕСТ ОТ ПЪТУВАЩИТЕ ОТ ДЪРЖАВИ-ЧЛЕНКИ НА ЕС

Автор: 5 GmediA 08:44, 22 януари 2021
Източник: 5GMedia

Франция ще изисква представянето на отрицателен резултат от PCR тест за коронавирус от всички, които влизат в републиката от държави-членки на ЕС. Това заяви пред колегите си от Европейския съвет президентът на страната Еманюел Макрон, предаде "Франс прес".

Новината бе потвърдена от Елисейския дворец. Според новите правила, които влизат в сила от полунощ в неделя, пристигащите във Франция граждани на ЕС трябва да имат отрицателен лабораторен тест за коронавирус, получен 72 часа преди пристигането им във Франция.

Изискването обаче няма да важи за спешни пътувания, както и за пътниците, пристигащи по суша, хората, живеещи в съседни страни и работещи във Франция. 

Френският здравен министър Оливие Веран препоръча носенето на хирургични маски на обществени места, защото осигуряват по-добра защита от КОВИД-19 от платнените, предаде "Ройтерс", цитирана от БТА.

Той заяви в ефира на телевизия Те Еф 1, че е слабо вероятно да бъдат отменени следващия месец ограниченията за ски курортите и добави, че е рано да се каже кога ще бъдат отворени ресторантите.

Тагнато в: Франция , PCR тест

Последни новини

Общо гласували: 6

Анкета

ВАКСИНИРАХТЕ ЛИ СЕ СРЕЩУ COVID-19?
Не и няма да го направя
5 гласували / 83.33%
Да
1 гласували / 16.67%
Все още не, но ще се ваксинирам
0 гласували / 0%