СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: ГЕОРГИ ГЕРГОВ ЛИ Е “ИНФОРМАТОРЪТ” НА ТОМА БИКОВ ЗА 30-МИЛИОННАТА НЕСКОПОСАНА АКЦИЯ?

Автор: Соня Колтуклиева 11:47, 5 април 2019

Днес май просветна кой е тайнственият информатор на Тома Биков за “онези 30 милиона”, които Корнелия Нинова била предложила на Михаил Миков, за да се откаже от председателския пост в БСП.

Пловдивският олигарх, усукващ се около всички власти, Георги Гергов коментира днес за ПИК, че витаели такива слухове. Разбира се, трябва да си много тъп и отчаян, за да измислиш такава фантастична история. На нея биха се хванали само онези избиратели, за които и 30 000, и 30 000 000 звучат по един и същи начин, защото не могат да си представят нито едното, нито другото - толкова са им далечни и недостижими тези пари. ГЕРБ винаги се хвали и сочи резултати от изборите, че образовани граждани са основните му избиратели.

Тогава за кого е предназначена тази фантасмагория?! Ей, Богу, аз не мога да си представя по-нескопосана и паникьорска предизборна акция, по прозрачен черен пиар. Може ли да има средно грамотен човек, който да си представи 30 милиона лева в куфари или пазарски чанти?! 30 милиона пък, преведени по банков път - абсурд! Събрани от кого? Бизнесмените предизборно “инвестират” - така да го кажем - в потенциалните победители, не в потенциалните губещи. Корнелия Нинова пое от Сергей Станишев една многократно бита на избори и разбита вътрешно партия. Защо някой да й даде такава грамада пари през 2016 година? Простата логика сочи, че за много по-малко пари може да се купи цялата делегатска маса в голямата зала на НДК. Примерно казано.

Георги Гергов е тарикат. Голям тарикат. Но не е титан на политическия маркетинг, нежно казано. Не правете мушингии с него. Излагате се, ГЕРБ. Ама много се излагате. В ГЕРБ не е кат’ да няма умни хора. Време е - крайно време е - елитът на тази партия да се стегне и да се фокусира, защото “погрешен е всеки нов ход”, както се пее в песента.

С удари напосоки към Лозан Панов и Корнелия Нинова, с избора на Данаил Кирилов за правосъден министър, с високомерния марш на Цветан Цветанов по телевизиите, ГЕРБ няма да си разреши проблемите с тежките репутационни рани от #АпартаментГейт. А идат избори...предсрочни избори, както е тръгнало.

П.П. Във Фейсбук веднага се роди виц. Не били 30 милиона, а 43 милиона лева. И не били дадени от Нинова на Миков, а били взети от Гергов за “варненската дупка”.

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%