ПРОУЧВАНЕ НА „СОВА ХАРИС“: 4 ПАРТИИ СА СИГУРНИ В СЛЕДВАЩИЯ ПАРЛАМЕНТ

Автор: 5 GmediA 14:29, 8 февруари 2021
Източник: БГНЕС архив

Ако изборите бяха днес, 4 партии влизат със сигурност в парламента. Това сочат данните на агенция „СОВА ХАРИС”. Те са от представително за пълнолетното население на страната проучване, проведено в периода 26-31 януари 2021 г. сред 1000 български граждани по метода на стандартизираното face-to-face интервю в дома на респондента. Изследването е по поръчка на вестник „Труд”.

Според проучването, първа политическа сила е ГЕРБ със 17,2%. Следва БСП с 15,8%. На трето място се нарежда партията на Слави Трифонов - „Има такъв народ” с 9,8%. На четвърто е ДПС с 5,9%, сочи още проучването.

„Изправи се.БГ” събира 3% от гласовете, ВМРО – 2,8%, „Да, България” - 2%.

Спроед проучването на агенцията 40% от избирателите са категорични, че ще отидат до урните. 22,4% от гласоподавателите не са решили за кого да дадат своя вот. А 14% заявяват, че няма да гласуват.

Около 1/4 от избирателите имат опасения, че гласуването представлява потенциална опасност за тях и могат да се заразят с Ковид-19, макар вероятността за заразяване по време на избори да се сравнява с тази по време на пазаруване или използване на градски транспорт. При сегашното ниво на разпространение на заразата експертите на агенцията можем да предположим, че епидемията няма да окаже пряко влияние върху избирателната активност.

Според анкетираните водещите политици в страната са премиерът Бойко Борисов с 49% и президентът Румен Радев - с близо 37%. На трето място се нарежда лидерът на БСП Корнелия Нинова с 30%, следвана от Красимир Каракачанов, Слави Трифонов и Мая Манолова с по 12%.

 

Тагнато в: Сова Харис

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 4

Анкета

ТРЯБВА ЛИ ДА ИМА ИЗБОРИ 2 В 1 ПРЕЗ ЮНИ?
Да
4 гласували / 100%
Не
0 гласували / 0%
Не ме интересува
0 гласували / 0%