ИСТЕРИЯТА НА СВЕТИ ВАЛЕНТИН - СЪВРЕМЕННА РОМАНТИКА

Автор: С. Иванова 09:32, 14 февруари 2019

На 14 февруари, в някои страни по света, празнуват Свети Валентин или казано по друг начин Денят на любовта. На тази дата двойката изразява любовта си един към друг, като изпращат поздравителни картички, бонбони сърчица. Традиционно се празнува в англосферата и някои страни от Южна Америка.  След 90-те годни на 20 век празникът добива известност и на други места, основно от рекламни кампании на производители на цветя и сладкарски продукти.

На този ден още през 14 век в Англия започва да става традиция влюбените да си разменят любовни послания под формата на т. нар. валентинки. Съвременните символи на любовта сега са сърцето и образът на крилатия Купидон.

Какво обаче намират за романтично съвременните мъже? Изхвърлянето на боклука, оправянето на леглото и спускането на седалката на тоалетната чиния са сред нещата, които мъжете днес смятат за романтични, сочи британско проучване.

Вечерята на свещи и подаряването на цветя все още не са излезли от мода, но помощта в кухнята или грижата за децата също се нареждат сред модерната романтика.

Гладенето на дрехите по собствено желание, зареждането на миялната машина също намират мястото си сред действията, които мъжете намират за израз на романтиката в душите им.

И на фона на празничната истерия, която завладява и голяма част от българите в търсене на идеалния подарък, доказващ любовта, то чудесно пасват думите на великия Шекспир: „Любовта е лудост!“

На този ден по-скоро трябва да се запитаме: Само един ден в годината ли се обичаме? Не трябва ли да показваме любовта си всекидневно, а подаръците да са изненада, а не очаквана поръчка?

Последни новини

Общо гласували: 22

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
19 гласували / 86.36%
Не
2 гласували / 9.09%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 4.55%