ВЛАСТТА ПОТВЪРДИ: ОТ 1 МАРТ ОТВАРЯМЕ РЕСТОРАНТИТЕ

Автор: 5 GmediA 12:24, 23 февруари 2021
Източник: Министерски съвет

Премиерът Бойко Борисов похвали организацията на ваксинационния процес у нас по време на посещението си в хасковското село Малево, където мобилен екип от София пристигна тази сутрин, за да имунизира местните жители.

„Перфектна организация. След някои и друг ден ще отворим и ресторантите, учениците ходят на училище, фитнеси… Ето днес в Холандия или утре, ще отворят фризьорските салони. Представете си досега да сте били без фризьорски салон, без фитнеси, без молове, без магазини. Така че, надявам се на 1 март, както сме поели ангажимент, да отворим заведенията но това не означава, че трябва масово да се юрнете по ресторантите“, коментира Борисов.

„Ние управляваме по най-добрия начин пандемията, това е безспорно. С възможно на-либералните мерки, с много дисциплинирано население – с маските, с дистанцията, с всичко, което прави. И с перфектни доктори, медицински сестри и лаборанти. Така че и в момента ние се справяме най-добре от всички“, обяви премиерът.

„Нормалният начин на живот трябва да бъде запазен и ние в момента го правим с всички усилия, денонощно“, категоричен бе Борисов.  „Дисциплинираният, мислещият и интелигентният народ заслужава да води нормален живот. Но това трябва пак да бъде с цялото разбиране на хората, че по никакъв начин пандемията не е свършила“, посочи министър-председателят.

По думите му България се е справила най-добре и с финансовата криза, и с миграционната криза преди това.

„Чест прави на нашите граничари, че дори тази нощ са възпрепятствали над 100 души да влязат нелегално в страната. Единствената държава, справила се с миграционната криза, е нашата“, добави Борисов.

Премиерът заяви, че вицепремиерът Марияна Николова ще отговаря за изборите, защото Томислав Дончев ще е водач на листа в Габрово. На въпрос дали тя ще е министър-председател по време на предизборната кампания, Борисов отговори: „министър-председателят винаги е министър-председател, а държавата се управлява от правителството“.

Последни новини

Общо гласували: 6

Анкета

ВАКСИНИРАХТЕ ЛИ СЕ СРЕЩУ COVID-19?
Не и няма да го направя
5 гласували / 83.33%
Да
1 гласували / 16.67%
Все още не, но ще се ваксинирам
0 гласували / 0%