ЗДРАВНИЯТ МИНИСТЪР: АКО ТЕМПОВЕТЕ НА ВАКСИНАЦИЯ ПРОДЪЛЖАТ ТАКА, ДО КРАЯ НА ЛЯТОТО ЩЕ ДОСТИГНЕМ КОЛЕКТИВЕН ИМУНИТЕТ

Автор: 5 GmediA 13:01, 23 февруари 2021

„Доволен съм, че ваксинацията върви с темпове, които ни харесват, въпреки някои организационни проблеми. Не бих казал, че имаме организиран хаос. Бих казал, че имаме наплив на хората за ваксинация и ние трябва да отговорим на този наплив. Затова ще разкрием денонощните ваксинационни кабинети“. Това каза здравният министър Костадин Ангелов от хасковското село Малево, където посети център за ваксинация. 

Цяла вечер сме пренасочвали дози към София, обясни още министърът. По думите му всички заместник-министри са в страната, за да организират процеса.

Успяхме да убедим хората, че гласът на науката е по-силен от гласа на псевдоавторитети, които разпространяват лъжи, каза Ангелов.

Той смята, че ако темповете на ваксиниране продължат по този начин, до края на лятото страната ни ще влезе в т.нар. „колективен имунитет“.

Костадин Ангелов призна, че има проблем с доставката на ваксини до всички лични лекари. Той добави, че се водят разговори с централата на "АстраЗенека" да се изтеглят по-рано доставките.

 

 

Последни новини

Общо гласували: 6

Анкета

ВАКСИНИРАХТЕ ЛИ СЕ СРЕЩУ COVID-19?
Не и няма да го направя
5 гласували / 83.33%
Да
1 гласували / 16.67%
Все още не, но ще се ваксинирам
0 гласували / 0%