БЧК ОТКРИ ГОРЕЩА КОВИД ЛИНИЯ ЗА ПСИХОЛОГИЧЕСКА ПОДКРЕПА

Автор: 5 GmediA 17:06, 23 февруари 2021
Източник: БГНЕС

В Пловдив разкриха Контактен център в подкрепа на населението срещу последиците от пандемията. Това е поредната технологична стъпка на БЧК в посока подпомагането на хората за справяне със стреса от COVID-19, предаде кореспондентът на БГНЕС от града под тепетата.

Горещата линия ще бъде обслужвана от 13 психолози, които ще работят по график. Всеки ден на разположение на българите ще бъдат по 4 специалисти, като целта е всеки от тях да поема поне по 2 консултации между 40 и 60 минути.

„Когато се окаже, че няма нужда от психологическа консултация, а просто от психосоциална подкрепа, тогава разговорът ще бъде по-кратък – в рамките на 15- 20 минути. Възможно е телефонното обаждане да започне като психосоциална подкрепа и в неговия ход да се окаже, че човекът има нужда от психологическа консултация в пълната му форма. Тогава се записва час и могат да разговарят на място в кабинета. Имаме психолози, които са обучени да работят с деца, с хора с онкологични заболявания и др.“, разясни Биляна Караджова, координатор на Контактния център.

Горещият телефонен номер за психологическа подкрепа е 0800 11466.

Създаването на центъра е част от програмата на БЧК „Дейности в отговор на COVID-19”, финансирана от Американската агенция за международно развитие и подкрепена от Международната Федерация на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец. Сумата за помощното звено е около 700 000 лева. /БГНЕС

Последни новини

Общо гласували: 6

Анкета

ВАКСИНИРАХТЕ ЛИ СЕ СРЕЩУ COVID-19?
Не и няма да го направя
5 гласували / 83.33%
Да
1 гласували / 16.67%
Все още не, но ще се ваксинирам
0 гласували / 0%