НАГРАДИТЕ ГРАМИ – КАКВО НЕ ЗНАЕМ ЗА ТЯХ

Автор: 5Gmedia , 10:33, 11 февруари 2019

Наградите Грами, наричани още и "Грамофончета",  се присъждат от Националната академия за звукозапис на САЩ за изключителни постижения в музикалната индустрия и са сред най-вълнуващите събития в календара на знаменитостите. Грами се счита за музикалния еквивалент на наградите Оскар в света на филмите. Първата церемония е проведена на 4 май 1959, и награждава изпълнителите за постиженията им през 1958.

Знаете ли, че освен музикални изпълнители „Грами“ са печелили и трима американски президенти – Барак Обама, Джими Картър и Бил Клинтън. Барак Обама печели в категорията „ Най-добър албум в разговорен стил“ за аудиокнигата му “The Audacity Of Hope: Thoughts on Reclaiming the American Dream”. В същото време двама от най-обичаните и слушани изпълнители Брайън Макнайт и Снуп Дог са двамата най-номинирани изпълнители за наградите „Грами“ – и двамата имат по 16 наминации, но никога не са печелили наградата.  Световната звезда Шиниъд О‘Конър печели наградата за „ Най-добър нов артист“, но тя е единственият изпълнител, който отказва наградата „Грами“, защото я смята за твърде комерсиална.  

Майкъл Джексън е един от първите изпълнители, който бойкотора наградите „Грами“, а причината е албумът му Off The Wall, който получава световен успех,  но не получава номинация в категорията „Албум на годината“.

Изключително странен факт е присъждането на три награди „Грами“ на мъпета Елмо.

Тагнато в: ГРАМИ , Снуп Дог , Елмо

Последни новини

Общо гласували: 5

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
5 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%