ЖАНДАРМЕРИЯ ОХРАНЯВА МАШИНИТЕ ЗА ГЛАСУВАНЕ

Автор: 5 GmediA 16:18, 5 март 2021
Източник: БГНЕС

Охраната на машините за гласуване е осигурена от МВР, в момента сили на жандармерията пазят обекта, в който се съхраняват техническите устройства и контролират достъпа до него.

Това остана ясно от участието в петъчния парламентарен контрол на вицепремиера Марияна Николова, натоварена от правителството с отговорността по организацията на предстоящите парламентарни избори, предаде БГНЕС.

Въпросът към нея бе отправен от депутати от БСП, които поискаха да разберат вярна ли е появилата се в публичното пространство информация, че машините за гласуване се охраняват от частна фирма, както и че до тях са имали достъп криминално проявени лица. От парламентарната трибуна Николова увери, че има списък от ЦИК, където фигурират имената на единствените хора, упълномощени с достъп до устройствата, които са били проверени от органите на реда.

Вицепремиерът припомни, че машините за гласуване се съхраняват в самостоятелно складово хале на логистичен център, намиращ се в район „Искър“ в София. Охрана на сградата е подсигурена с денонощни постове, увери още Николова и подчерта, че достъпът до нея ограничен и контролиран.

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 260

Анкета

ЩЕ УСПЕЕ ЛИ БОЙКО БОРИСОВ ДА СЪСТАВИ ПРАВИТЕЛСТВО?
Да
221 гласували / 85%
Не
20 гласували / 7.69%
Ще има нови избори
19 гласували / 7.31%