БИ БИ СИ: НАЙ-ЕВТИНИЯТ ЕВРОПЕЙСКИ КУРОРТ Е СЛЪЧЕВ БРЯГ. В СОРЕНТО ЦЕНИТЕ ТРОЙНИ

Автор: 5 GmediA 16:27, 9 април 2019
Източник: Колаж 5GMedia

Курортният комплекс Слънчев бряг в България е най-евтиният европейски курорт за пътуващите в Обединеното кралство, съобщи Би Би Си.

Цените в черноморския курорт са с една трета по-ниски от най-близкия му конкурент – Алгарве в Португалия, показва проучване на POST OFFICE TRAVEL MONEY.

Анализът е взел предвид разходите за девет туристически продукта, включително обяд и вечеря, напитки, слънцезащитен крем и репелент срещу насекоми.

След Алгарве, Португалия, се нарежда курортът Мармарис в Турция.

Соренто в Италия е най-скъпата от представените дестинации, като цените там са три пъти по-скъпи от тези в Слънчев бряг.

На българския курорт, където цените са паднали с 10.7% през изминалата година, туристите могат да намерят обяд за двама за £ 8.42, да платят само 1.17 паунда за чаша вино в бара и 2.34 за първокласна марка слънцезащитен лосион.

Post Office съобщава, че докато стерлингите са по-силни спрямо еврото, отколкото преди година, конкурентните цени в ресторантите, баровете и магазините означават, че цените са паднали в повече от две трети от дестинациите, които анализира.

"Понижаването на цените може да е индикация, че туристическите фирми в европейските курорти искат да привлекат посетители от Великобритания и ще поддържат ниски разходи, за да направят това", заяви директорът му Ник Боден.

Виктория Бейкън от туристическото сдружение "Абта" каза: "Членовете на АБТА отчитат значителен интерес към пътуванията до България и Турция".

Последни новини

Общо гласували: 94

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПОРЕДНИТЕ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ЗА ПАРЛАМЕНТ?
Да
86 гласували / 91.49%
Не
7 гласували / 7.45%
Все още не съм решил(а)
1 гласували / 1.06%