ДЕЛЯН ДОБРЕВ: ТРЪГВАМ СИ, ЗАЩОТО СЕ УМОРИХ ДА ЗАЩИТАВАМ ИМЕТО СИ ОТ ВСЯКАКВИ СПЕКУЛАЦИИ

Автор: 5 GmediA 10:02, 10 април 2019

“Тръгвам си, защото се уморих да защитавам името си от всякакви спекулации“, това каза пред бТВ подалият вчера оставка депутат от ГЕРБ Делян Добрев и допълни: „Сега съм доубит в политическия смисъл на думата. Това, което се случва в политиката – нападки и клевети, са неприятни неща и не съм от хората, които споделят поговорката: “Ти го плюеш, той си мисли, че дъжд вали“.

Добрев обясни, че е решил да се оттегли от парламента заради фалшива новина, с която името му се забъркало със скандал с апартаменти. „Не мога повече! Не издържам повече по мой адрес да се спекулира! Един сайт написа, че моят кум и майка ми си взели апартаменти на ниски цени, което не отговаря на истината. Цената на отстъпено право на строеж не е цена на апартамента“, каза Добрев. И добави, че кумът му е платил 650 евро на квадрат за апартамент в „Манастирски ливади“, а майка му - за 753 евро на квадрат. Това е пазарната цена в квартала, каза Добрев.

Сега собственик на апартамента се води фирмата на майката на Добрев – тоест, юридическо лице. Имотът е с площ 200 кв. метра и в него живее семейството на бившия енергиен министър. Той от своя страна всеки месец плаща наем от 1200 лева, като превежда сумата по банков път.

Добрев обясни, че говорил по телефона с Бойко Борисов в събота за оставката си. „Сега дори и да иска НС не може да отхвърли моята оставка заради решение на Конституционния съд по първата ми оставка“, каза политикът.

Той обяви, че не излиза напълно от политиката, а остава областен координатор на ГЕРБ в Хасково.

Последни новини

Общо гласували: 4

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ УПРАВЛЕНСКА КОАЛИЦИЯ МЕЖДУ „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“ И БСП?
Не ме интересува
2 гласували / 50%
Не
2 гласували / 50%
Да
0 гласували / 0%