УВЕЛИЧАВАТ ЗАПЛАТИТЕ НА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ

Автор: 5 GmediA 10:58, 10 април 2019
Източник: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че правителството ще отпусне 50 млн. лева за повишаване на заплатите на медицинските сестри. С направеното предложение заплатата на медицинските сестри и специалистите по здравни грижи става 950 лева.

“Икономиката се развива, расте и на базата на това можем да си позволим да приемем проекта за допълни разходи по бюджета на Министерството на здравеопазването. Това са около 50 млн. лв. за повишаване заплатите на медицинските сестри”, каза преди началото на днешното заседанието на Министерски съвет Борисов.

Той разпореди на здравния министър Кирил Ананиев да се засили контролът по разпределение на отпуснатите средства за възнаграждения за медицинските сестри и специалистите по здравни грижи. „Да не стане така, както имаше сигнали – в някакви болници директорите да ги дадат за ДМС-та ида не стигнат до сестрите. Така че затова го правя публично“, заяви премиерът и нареди на Ананиев да се срещне с ръководствата на болниците и да им обясни новата методика.

Здравният министър Кирил Ананиев предложи на правителството да приеме постановление за допълнителни разходи в размер до 50 млн. лв. и обясни, че парите ще бъдат отпуснати допълнително като субсидия на болниците.

Последни новини

Общо гласували: 37

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ПРЕДПРИЕТИТЕ ОТ МОН МЕРКИ СРЕЩУ COVID-19 В УЧИЛИЩАТА?
Дори ми се струват прекалени
15 гласували / 40.54%
Да, напълно
14 гласували / 37.84%
Не, предпочитам дистанционно образование за децата си
7 гласували / 18.92%